Meril Strip: Prva velika ljubav umrla joj je na rukama, od druge se razvodi posle četiri i po decenije

Meril Strip: Prva velika ljubav umrla joj je na rukama, od druge se razvodi posle četiri i po decenije

Autor: | 22/10/2023

0

Prema mnogim statistikama ona je najveća glumica svih vremena, oborila je bezbroj rekorda u svetu sedme umetnosti, sve ume i sve može, ali jedno ipak nije uspela – da sačuva brak. Kao grom iz vedra neba svetom se pronela vest da se Meril Strip razvodi od skulptora Dona Gamera posle 45 godina zajedničkog života i četvoro dece.

Jason Merritt/Getty Images

 

Još jedan dokaz da ništa nije savršeno. Još veći šok predstavljala je izjava predstavnika za štampu višestruke dobitnice „Oskara“, da su ona i njen suprug zapravo rastavljeni već više od šest godina. Ne tako davno, držali su se za ruke na javnim događajima.

Pročitajte: Meril Strip i danas pamti neprijatnost s početka karijere - Rekao mi je da sam ružna

Holivudska diva, koja je u junu proslavila 74. rođendan, iza sebe nije imala skandale.

Njena prva velika ljubav bio je glumac Džon Kazale (ljubitelji „Kuma“ pamte ga kao jednog od braće Korleone). Upoznali su se tokom rada na predstavi „Mera za meru“, 1976. godine, pre nego što je Meril počela da dobija filmske uloge. No, njemu je ubrzo dijagnostifikovan rak pluća, koji je potom metastazirao na kosti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Academy (@theacademy)

 

,,,

Meril se nije odvajala od njega. Kada mu je ponuđena uloga u „Lovcu na jelene“ odlučio je da je odigra, iako već teško bolestan. Ponudu da se nađe u istom filmu prihvatila je i glumica, ali samo kako bi bila uz verenika. Njoj je klasik Majkla Čimina otvorio sva vrata, dok je Kazaleu to bio poslednji posao.

„Teško je bolestan i često je u bolnici. Divno se brinu o njemu i ja dajem sve od sebe da ne smetam okolo kršeći ruke. Ali, konstantno brinem i pretvaram se da sam vedra, što me mentalno, fizički i emotivno iscrpljuje više nego bilo šta u životu“, navela je u pismu koje je poslala svom profesoru drame sa Jejla.

Kevin Winter/Getty Images

 

Zajedno su išli na sve preglede i tretmane, ne gubeći nadu. Nažalost, Kazale nije uspeo da se izleči. Kada joj je doktor rekao da je preminuo, Meril se bacila na njegovo telo i pesnicama ga udarala u grudi gušeći se u suzama. A onda je u sekundi Džon poslednji put otvorio oči i slabim glasom rekao: „U redu je“...

Utehu je pronalazila u radu. Posle Kazaleove smrti izbačena je iz stana koji su iznajmljivali. Kada je krenula u potragu za novom adresom, njen brat zamolio je prijatelja, vajara Dona Gamera, da im pomogne da prebace stvari.

Kevin Winter/Getty Images

 

Perspektivni mladi umetnik ponudio je Meril da ostane u njegovom stanu u Sohou dok je on van zemlje, kako bi lakše stala na noge posle velike tragedije.

Emocije su vrlo brzo proradile. Kazale je umro u martu, a Meril se u septembru iste godine udala za Gamera. Sve ovo vreme u Holivudu su važili za svetli primer savršenog para, ali, kao što smo već konstatovali na početku – ništa nije savršeno.

Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

 

Afere, ako ih je i bilo, nikad nisu izašle na videlo. Mada se u neautorizovanoj biografiji Džeka Nikolsona pominje da je bilo nečeg između njih 1986. godine, kada su snimali film „Heartburn“. Kako god, sa Gamerom je Meril dobila četvoro dece: Henrija, Memi, Grejs i Luizu.

Pročitajte: Holivud se trese, Šeron Stoun udarila na Meril Strip - Precenjena je, ima nas još tamo

- Ne znam šta bih bez njega. Verovatno bih bila mrtva - govorila je svojevremeno.

 

Šta je razlog rastanka, za sada nije poznato. Koliko je dobra glumica Strip je dokazala i pre nekoliko dana u Španiji, gde joj je uručeno specijalno priznanje za doprinos sedmoj umetnosti i stvaralaštvo dugo skoro pola veka. Naime, ni u jednom trenutku nije pokazala da se u njenom životu nešto loše dešava.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Christopher Polk/Getty Images