Nekad skromna kamena kućica, danas mediteranski raj: Pogledajte kako je Danijela Dvornik uredila dom na Braču

Nekad skromna kamena kućica, danas mediteranski raj: Pogledajte kako je Danijela Dvornik uredila dom na Braču

Autor: | 04/10/2023

0

Kuća Danijele Dvornik uređena je sa puno ljubavi

Nekad skromna kućica, danas pravi raj u srcu jednog od najlepših jadranskih ostrva. Danijela Dvornik, udovica legendarnog Dina Dvornika, pre nekoliko godina odlučila je da užurbani Zagreb zameni mirnijim mestom pored mora, a Sutivan na Braču učinio joj se kao sjajna ideja.

Instagram

 

U staroj kamenoj kući, građenoj u tradicionalnom dalmatinskom stilu, nekada je tek povremeno boravila sa suprugom i ćerkom Elom. A onda je došla na ideju da je renovira. Taj posao potrajao je četiri godine, ali se višestruko isplatio.

Pročitajte: Kamen, more i masline - Zavirite u prelepu letnju kuću Tarika Filipovića u Poreču

- Bilo je dinamično, ponekad haotično. Bilo je grešaka, razmišljanja, nerviranja, kalkulisanja, hvatanja za glavu, ali vredelo je. Koristila sam kvalitetne materijale i keramiku, gledala da sve bude što jednostavnije za održavanje. Neki nameštaj sam nasledila, ali dosta toga sam kupila jer mali prostori traže adekvatna rešenja – otkrila je na Instagramu po završetku radova.

Instagram

 

Prilikom uređivanja dnevnog boravka Danijela je birala svetle i neutralne tonove.

Akcenat je na udobnosti. Prostoriju je upotpunila belim nameštajem, policom u istoj boji, okruglim stolom, sobnim biljkama i slikama.

Instagram

 

- Kuhinja je zapravo sve odredila, nju sam birala mesecima i prošla sve boje, a onda sam se zaljubila u crnu i drvo. Veliki sam ljubitelj „industrial loft“ dizajna, ali kuća mi to nije dopuštala, pa sam malo vrludala. Uglavnom sve sam sredila da jednostavno uživam u svakom kutku i prosto ne znam gde bih radije bila - napisala je supruga Dina Dvornika.

Instagram

 

Interesantna je i trpezarija, koja, kao što vidimo na fotografiji, može očas posla da se transformiše u kancelariju kada se vlasnica kuće zaželi pisanja.

Instagram

 

Spavaću sobu odlikuje kontrast crne i žute. Može se videti i vintidž krevet sa metalnim okvirom iznad kojeg dominira velika umetnička slika.

Pročitajte: Vređali su je da pliva u salu - Danijela Dvornik u 56. godini izgleda neverovatno, evo kako se prepolovila

- Kad ti stigne poruka da danas nema treninga... A noćas se spavalo samo tako, malo grmljavine, pa pljusak, divota - otkrila je uz jedan jutarnji prizor.

Kada se približe hladniji dani, prostorija dobija novo, toplije ruho.

Instagram

 

Instagram

 

Kupatilo predstavlja miks starog i novog, a jedan deo krase šarene pločice koje razbijaju monotoniju. I ovaj prostor podređen je uživanju.

Instagram

 

Poslednju je uredila terasu, koja se tokom toplog leta pretvara u malu oazu. Tu su ugaona garnitura sa mnoštvom jastuka, stočić, cveće. Do ovog kutka dopiru mirisi mediteranskog rastinja koji atmosferu čine ugodnijom.

- Prva jutarnja kafa u totalnoj tišini, mirisima i bojama učini da i najveće brige ustuknu. Nekoliko čarobnih trenutaka uz kafu iscele dušu i telo, pripreme vas za početak još jednog dana u životu. Bogatstvo je to, nemerljivo bilo kakvim novcem.

Instagram

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još