Ja sam momče sa Kosova: Milan Vasić pokazao porodičnu kuću u selu kod Gnjilana, uživa u maminoj pogači i pasulju

Ja sam momče sa Kosova: Milan Vasić pokazao porodičnu kuću u selu kod Gnjilana, uživa u maminoj pogači i pasulju

Autor: | 27/09/2023

0

Kuća Milana Vasića na Kosovu čuva duh tradicije

Milan Vasić živi u Beogradu za koji je vezan zbog posla, ali često odlazi na Kosovo i Metohiju, odakle je poreklom. Mladi glumac trenutno je tamo, pruža podršku narodu nakon nemilih događaja koji su proteklih dana eskalirali i odneli nekoliko života.

Instagram

 

Kako je jednom prilikom rekao, srce mu je ostalo u rodnoj Kosovskoj Kamenici. Njegovi roditelji žive u selu Veliko Ropotovo, nedaleko od Gnjilana, gde se nalazi i porodična kuća. Redovno ih posećuje, pomaže oko imanja, obilazi manastire, uživa u prirodi, ali i tradiciji i običajima tog kraja, koje veoma poštuje.

Pročitajte: Milan Vasić - Verujem da će se ljubav uskoro pojaviti

- Najveće svetinje su nam na Kosovu i mislim da ono treba što više da se posećuje. Srce mi je tamo, cela familija, Kosovo je moja duša – ističe često glumac koji je sa bendom Dejana Petrovića snimio i pesmu “Ja sam momče sa Kosova”.

Instagram

 

Na Instagramu je upravo objavio i nekoliko zanimljivih priča sa lica mesta. “Je l' neko za kosovsku pogaču?”, pitao je pratioce i pokazao im kako ona izgleda. A izgleda – neodoljivo.

Instagram

 

Tu je i jedan domaći specijalitet, omiljen u našem narodu.

“Posan pasulj, moji ga ubrali sad, mama ga sprema najbolje na svetu. Došao sam sa Šar planine sa drugom, specijalno zbog ovoga. Stavi se malo ljute papričice, preznojiš se, ali ukus je fantastičan!”, poručio je Milan. A snimak koji je objavio prosto nas mami da i sami probamo ono što se nalazi u tanjiru.

Instagram

 

Na Instagramu je otkrio i kako izgleda kuća u Velikom Ropotovu. U prizemlju je dnevni boravak, kuhinja, trpezarija, na spratu su spavaće sobe. Dvorište je uređeno i puno zelenila.

- Roditelji se potrudili da sve ovako lepo izgleda. Ja samo malo da pripomognem... A i obožavam da zalivam i kosim travu. Miris pokošene trave nema cenu.

Instagram

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti