Prerani odlazak slavnog reditelja: Jagoš Marković iznenada nas je napustio u 58. godini

Prerani odlazak slavnog reditelja: Jagoš Marković iznenada nas je napustio u 58. godini

Autor: | 22/09/2023

0

Reditelj Jagoš Marković, regionalna pozorišna zvezda, danas je iznenada preminuo u 58. godini. Rođen je u Podgorici, a baza mu je bio Beograd, gde je diplomu reditelja stekao u 21. godini. Da je posedovao ogroman talenat govori i činjenica da je počeo da režira već sa 12, i da je tokom bogate i uspešne karijere nagrađen sa više od 50 priznanja.

Ata Images

 
 

Radna energija Jagoša Markovića bila je izuzetna, a svaka predstava sa njegovim potpisom bila je posebna priča koja je izazivala različite reakcije. Stvaralaštvo uključuje hvaljene naslove kao što su adaptacije klasika "Pokondirena tikva", "Gospođa ministarka", "Hasanaginica", "Učene žene", “Gospoda Glembajevi” i mnoge druge.

Pročitajte: Jagoš Marković - Moj dom je tamo gde su moja pozorišta, neka obiđem i noću kad nikog nema

Jedna od poslednjih bilo je novo igranje komada "Čudo u Šarganu". Uz to, Marković je bio prvi pozorišni reditelj sa prostora Srbije i Crne Gore koji je nakon rata režirao u Hrvatskoj.

ATA Images

 
 

Istaknuti umetnik promenio je lice srpskog teatra, a među prijateljima je bio poznat kao veliki šoumen pored kojeg nikad nije dosadno. Voleo je da prepričava neverovatne dogodovštine, umeo je da zapeva i neku opersku ariju, čak i da se digne na nožne prste podražavajući balerine.

Ni njegov privatni život nije bio ništa manje uzbudljiv. Iza sebe je ostavio dva braka, sa Aleksandrom Glovacki i glumicom Vanjom Milačić, i dve ćerke.

Ata Images

 

Kolege, glumci, saradnici, pozorišta širom bivše države i brojni poštovaoci opraštaju se od Markovića na društvenim mrežama. Uzrok prerane smrti slavnog reditelja nije saopšten.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Ata Images