Ovo je jedina pesma koju je Ceca posvetila deci: Nastala iz teške traume, svi su mislili da peva muškarcu

Ovo je jedina pesma koju je Ceca posvetila deci: Nastala iz teške traume, svi su mislili da peva muškarcu

Autor: | 20/09/2023

0

Pevačica Svetlana Ceca Ražnatović davne 2004. godine, nakon trogodišnje pauze, izdala je album „Gore od ljubavi“, a na njemu našao se veliki broj pesama koje se i danas slušaju.

Većina tekstova na tom albumu ispisana je rukom Marine Tucaković, koja nas je napustila pre dve godine usled teške bolesti.

Instagram

 

Ceca i Marina nisu bile samo puke saradnice, već prijateljice i dve žene koje su se vrlo dobro poznavale, pa otuda su i nastajale pesme inspirisane životom pevačice.

Upravo jedna od pesama nastala povodom Cecine sudbine je i „Neću dugo“. Iako je publika godinama mislila da se Ceca u pesmi obraća muškoj osobi, istina je drugačija.

Pročitajte: Otkrivamo - Ceca snima album sa hitmejkerom koji joj je pre 30 godina rekao da nikada neće biti zvezda

„To je pesma koju je Marina Tucaković napisala za mene, a ja sam je posvetila svojoj deci, ali je nikada nisam zapevala osim na CD – u. Publika na koncertima voli da čuje malo brže pesme, pa zato ovu nikada nisam uživo otpevala“, izjavila je Ceca svojevremeno za medije.

Rajko Ristić

 

S obzirom na to da je jednom prilikom rekla da joj se tekst dopao jer ju je asocirao na privatan život, pretpostavlja se da je u pitanju bilo njeno hapšenje godinu dana pre objavljivanja ovog albuma.

„Volim pesme sa jakim slikama. Marina odlično piše takve pesme, te je tako sastavila i ovu. Otpevala sam je u studiju, a posebno se izdvojila od drugih i rešila sam da je posvetim deci. Asocirala me je na moj privatni život“, izjavila je Ceca tada.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images