Muž Melite Bihali bio je izuzetan intelektualac, ali je imao jednu manu: Zbog toga nismo imali dece...

Muž Melite Bihali bio je izuzetan intelektualac, ali je imao jednu manu: Zbog toga nismo imali dece...

Autor: | 25/08/2023

0

Muž Melite Bihali bio je intelektualac

Glumica Melita Bihali preminula je u 89. godini u Beogradu. Iza sebe je ostavila upečatljive uloge, ali i bogat život.

Privatna Arhiva

 

Prezime Bihali Melita je zadržala od bivšeg supruga Ivana, sina čuvenog Pavla Bihalija, osnivača izdavačke kuće Nolit.

‒ Ko se razveo, pa posle ponovo stupio u brak nije zaslužio ni prvi put da se razvede. Nikada mi nije palo na pamet da se ponovo udam. Bila sam u braku 17 godina. Najlepše godine provela sam kao udata žena. Moj muž bio je izuzetan intelektualac, sin Pavla Bihalija, čuvenog osnivača Nolita. Bio je načitan i imao je sve moguće lepe osobine, ali je imao i jednu manu. Mnogo je pio, nažalost. Zbog toga i nismo imali dece.

Pročitajte: Tužne slike sa Novog groblja - Branka Veselinović sahranjena bez govora i lovora

 

‒ Nisam ja prekinula brak. Stalno sam zamišljala da mogu da mu pomognem. Živela sam u iluzijama. Dosadilo mi je više da idem po kafanama i gledam ga kako se ubija. Sedela sam kod kuće kad nisam imala predstavu ili probu. Jednostavno, nisam htela da mu izigravam dvorsku ludu u kafani, a on je našao drugu, koja je htela. Nema tu nikakve filozofije, to je život – pričala je Melita u životnoj ispovesti za Kurir.

Privatna Arhiva

 

Volela sam i posle njega. Nije ljubav samo prema partneru. Ja sam volela umetnost. Napisala sam knjigu, pisala za LUDUS, i tako. „Malog Princa” adaptirala sam za dečji uzrast, ali sam promenila završetak, imala sam toliko hrabrosti da sam promenila Egziperija. Napisala sam na kraju da nije zmija ugrizla Malog Princa zbog čega je on umro, već sam stavila da je shvatio da ne želi da bude sam i pitao je sve da mu budu drugari.

Pročitajte: Nisu bili u najboljim odnosima - Svi su se pitali hoće li se ćerka Ćire Blaževića pojaviti na očevoj sahrani FOTO

 

Melita Bihali nije imala decu i, kako je istakla, ceo život je zbog toga patila.

‒ Teško mi je što nemam dece, mislim da je to generalno patnja svakome ko je ostao sam. Pogotovo kada dođete u određene godine kada vam je potrebno da sa nekim komunicirate, popričate... da se izjadate. Ali, ja imam moja dva anđela koja obožavam i sa njima se družim, a to su moje komšije Dušan i Andrija. Oni su uvek tu uz mene kad god mi je nešto potrebno i beskrajno sam im zahvalna na tome.

youtube printscreen

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Privatna Arhiva

Najnovije vesti