Sentimentalni septembar: Ana Pendić i Stefan Buzurović uspešno "preživeli" polazak u školu (foto)

Sentimentalni septembar: Ana Pendić i Stefan Buzurović uspešno "preživeli" polazak u školu (foto)

Autor: | 15/09/2020

0

Ana Pendić i Stefan Buzurović uspešno su „preživeli“ polazak u školu, i zajedno sa Sarom i Nestorom evocirali uspomene na svoje prve dane u učinonici

Polazak u školu važan je dan u životu svakog deteta, ali ništa manje nije značajan ni za njihove roditelje. Sa kakvim emocijama su prvi septembar dočekali Ana Pendić i Stefan Buzurović, Sarina mama i Nestorov tata, i sa kakvim utiscima su se njihovi mališani vratili kući posle prvog dana provedenog u učionici, za „HELLO!“ otkrivaju popularna televizijska lica.

– Momenat kada dete krene u školu emotivan je za svakog roditelja, a prati ga neverica koliko brzo je proletelo sedam godina. Svi smo bili uzbuđeni zbog Nestorovog polaska u prvi razred, ali trudili smo se da ne paničimo kako ga ne bismo isprepadali – kaže Stefan, a slično govori i Ana:

– Prema polasku u školu postavili smo se kao prema nečemu normalnom i prirodnom. Više su pravili dramu ljudi oko nas, zapitkujući Saru da li je uzbuđena. Ona je, inače, jedno kul dete, i upravo takav je i bio prvi dan. Vojkan je želeo da posle privatnog vrtića naša ćerka ide u privatnu školu, dok sam ja zastupala teoriju da je najbolja škola – najbliža škola. Osim toga, mislim da će, kad malo poraste, za nju biti dobro da ima ekipu iz kraja i drugarice sa kojima će moći da sedi na klupi ispred zgrade.

Pročitajte: Danijela i Stefan Buzurović - Slatke porodične pustolovine

Nestorov polazak u prvi razred za Stefana je imao i sentimentalno značenje.

– Kao sedmogodišnjak ušao sam u to isto dvorište i zatim odveden u učionicu u kojoj je sada moj sin. Nama je bilo lakše – imali smo priredbu, a pošto je predškolsko bilo u okviru škole, svi smo se već znali. Posmatrajući sad decu dok čekaju učiteljicu da izađe po njih, razmišljao sam kako smo i mi nekada bili takve male „njuške“. (smeh) Istovremeno, nisam mogao da pobegnem od pomisli da će, dok trepnemo, i ovi prvaci dovoditi svoju decu pred školu. Vreme juri, treba ga trošiti na osmehe i ljubav.

– Ja se toga ne sećam, ali moja mama priča da kada je prva učiteljica izašla da prozove učenike, počela sam da plačem i vičem: „Neću kod ove učiteljice!“ Plakala sam još više kada sam videla drugu. Za treću sam rekla „kod ove hoću“, i tada smo čuli moje ime – smeje se Ana, i priznaje da je proletos anketirala decu po kraju.

Pošto je većina rekla da je najbolja učiteljica Brana, na testiranju je diskretno spomenula to ime kada su je pitali da li ima neku želju...

Nastavak intervjua sa ponosnim roditeljima đaka prvaka Anom Pendić i Stefanom Buzurovićem pročitajte u najnovijem broju magazina "Hello!" koji je u prodaji od 11. septembra 

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Hello!