Modna priča Miloša Bikovića: Otvori ormar, pa ću ti reći ko si

Modna priča Miloša Bikovića: Otvori ormar, pa ću ti reći ko si

Autor: | 29/09/2020

0

Miloš Biković - modni saveti zlata vredni

Nino Čeruti je svojevremeno, pričajući o odevanju i stilu uopšte, rekao: “Uvek se na vama vidi koliko je znanja prošlo kroz vas”. Miloš Biković u potpunosti potvrđuje reči čuvenog dizajnera, stiliste i osnivača renomirane modne kuće. Bez obzira na to da li je u odelu ili je obučen potpuno ležerno, da li je na crvenom tepihu ili negde na kafi sa kolegama iz klase, dovoljan je letimičan pogled na zgodnog glumca, pa da vam bude jasno da je mnogo toga pročitao, naučio, video i doživeo.

Jedna priča o vama nosila je naslov “Modni princ ležernog stila”, a pre tri godine ste, prema mišljenju čitalaca ruskog izdanja magazina “HELLO!”, bili najstilizovaniji glumac. Da li ste sami gradili svoj stil ili ste imali dobre savetnike?

‒ I sam i uz pomoć savetnika. Stil može da se nauči, ali je neophodan unutrašnji osećaj. Uvek treba imati u vidu da je stil način da se čovek izrazi i neverbalno komunicira sa svetom. Dobar ukus je “zarazan”, ali da bi tako bilo, neophodna je podloga koju čini osećaj. Odavno smo naučili da ukus i stil odražavaju određene životne vrednosti.

I istovremeno šalju poruke.

‒ „Govori, pa ću ti reći ko si.” Stil, taj nemušti govor, kazuje mnogo o čoveku. Crnina je, recimo, sjajan primer neverbalne komunikacije, kao što su i jake boje. Suptilnost govori o rafiniranom ukusu i inteligenciji. Smelo mešanje stilova sugeriše slobodan duh i odsustvo konvencija.

Pročitajte: Miloš Biković - Novo životno poglavlje nakon izolacije

Da li je bilo situacija kada su komadi odeće koji ranije “nisu dolazili u obzir” uspevali da uđu u vaš plakar i tu ostanu?

‒ Često se to dešavalo, jer ono što na vešalici izgleda glupo na meni izgleda dobro, i obrnuto. Drugačije rečeno, zanimljivo je dok visi, a visi dok stoji. (smeh).

Imate li omiljeno šoping mesto?

‒ Ne volim da se dugo zadržavam u kupovini. Volim da izaberem dobru stvar i volim kada je sve na jednom mestu. To nas dovodi do zaključka da je važno da mi se dopada sve ili bar sedamdeset posto onoga što se nalazi u radnji. Zato je “Fashion & Friends” moje mesto.

Pre osam godina rekli ste: “Od dobrih cipela počinjem da određujem šta ću obući u određenoj situaciji”. Da li je i danas tako?

‒ Ništa se nije promenilo. I dalje mislim da cipele određuju ton odevne kombinacije. Engleski glumci kažu da kad nađeš cipele junaka ‒ našao si lik. Ako znaš kakve bi cipele obuo junak koga tumačiš, onda ga zaista razumeš, pa možeš i da ga odigraš.

Pročitajte: Miloš Biković za “Hello!” - Svega sam se odrekao, ne znam šta mi više nedostaje

Gde kupujete najbolju obuću?

‒ Kod Italijana. (smeh) Naročito mi se sviđa “Premiata”.

U jednom intervjuu pomenuli ste da je na vaše odevanje uticala i tadašnja devojka. Koliki su “modni trag” ostavile dame sa kojima ste bili?

‒ Prihvatam argumente ukoliko se logično obrazlože i ako su na mestu.

Nastavak zanimljivog intervjua sa Milošem Bikovićem pročitajte u najnovijem broju magazina "HELLO!" koji je u prodaji od 25. septembra 

Komentari (0)

Loading
Brankica Treskavica Kevin S

Slične Vesti

Najnovije vesti