Miloš Timotijević za "Hello!": Majčina bolest odredila je moj odnos prema ženama

Miloš Timotijević za "Hello!": Majčina bolest odredila je moj odnos prema ženama

Autor: | 06/10/2020

0

Miloš Timotijević o zaštitničkom odnosu prema ženama, poljupcu sa muškarcem, našoj (ne)toleranciji i svojim zdravim životnim stavovima.

Sa Milošem Timotijevićem dogovarali smo se za intervju u danima kada mu je dodeljena nagrada “Duga”, ustanovljena s ciljem da podstiče i afirmiše promociju i zaštitu osnovnih i drugih ljudskih prava pripadnika LGBT zajednice. Sticajem okolnosti, razgovarali smo dva i po meseca kasnije, neposredno posle pozorišnog Festivala duodrame, na kome su on i njegove kolege iz predstave “Scene iz bračnog života” osvojili priznanja u svim kategorijama. Miloš je u međuvremenu završio snimanje serija “Porodica” i “Kralj”, a ovog trenutka nastaju prve epizode “Pevačice”, gde mu je partnerka folk zvezda Milica Pavlović. Na pitanje kako glumci reaguju na takvo preplitanje profesija, odgovara:

‒ Još nismo imali zajedničke scene, ali od reditelja čujem da Milica ima talenta i da želi da radi. Pogledajte Lejdi Gagu, koja je ostvarila ozbiljnu ulogu u ozbiljnom filmu sa Bredlijem Kuperom. To su izvođačke umetnosti, koje dele dosta zajedničkih stvari. Danas pevači snimaju toliko spotova, da mogu da steknu veliko iskustvo. Ni prema kome ne smemo biti isključivi.

Glumci su dugo imali stav “što sam rezervisaniji prema medijima, veći sam umetnik”. Vi ste suprotan primer.

‒ Smatram da umetnik mora da bude otvoren. Tako se i ponašam, s tim što nastojim da ne odstupam od svojih kriterijuma.

Pročitajte: Miloš Timotijević vešto skriva suprugu - Ona je moj pokretač (foto)

Jedan od tih kriterijuma je da ne pričate o svom braku. Od vas smo čuli samo to da vam je karijera krenula uzlaznom putanjom otkad ste sreli suprugu.

‒ Jednostavno, ne postoji razlog zbog koga bi javnost čitala o mojoj privatnosti. Ta rečenica je granica do koje idem, a izgovorio sam je zato što zaista smatram da poslovno ne bih bio toliko uspešan da nisam sreo svoju suprugu. Ona mi je dala stabilnost. Uz nju sam sazreo, pa je sve došlo na svoje mesto.

Za razliku od privatnog života, ne libite se da iskažete stav o društvenim dešavanjima.

‒ Nama, kao javnim ličnostima, to je dužnost, a svaki građanin ima pravo na svoje mišljenje. Nisam siguran da treba da dajemo mišljenje kako nešto treba da se uradi, ali je sasvim u redu ukazati na probleme.

Jednom prilikom ste rekli da, ako se bavite svojim zdravljem i izgledom, morate da vodite računa o ishrani i da znate da kuvate. Kada ste zavoleli kuvanje?

‒ Ne može se živeti apsolutno zdravo, ali se trudim da uspostavim balans. Povremeno moramo da telu damo i neki užitak, a ne samo da ga maltretiramo. (smeh) Živim sam od 19. godine, a kad nekoliko dana uzastopce dođete kući, pa zateknete prazan frižider, shvatite da ćete ili naučiti da kuvate ili ćete stalno jesti suvu hranu, kupljenu na ulici. Danas rado kuvam jer to doživljavam kao dnevnu dozu kreativnosti. Zadovoljstvo mi je da odem na pijacu i sam odaberem namirnice koje ću spremati.

Pročitajte: Miloš Timotijević i Milan Marić - Koliko je novim seks-simbolima teško da sačuvaju privatnost

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HELLO! Magazin (@hellomagazinsrbija) on Oct 5, 2020 at 9:27am PDT


Otkako ste postali poznati i priznati, pa su vas žene zapazile, o vama govore kao o vrlo seksepilnom muškarcu.

‒ Mogu samo da kažem hvala, ali ja nisam vaspitan da muškarac treba da se hvali izgledom. Ženama se daju takvi komplimenti. Ona je lepa, a muškarac može da bude zgodan. Odrastao sam kraj majke, bake, tetki, pa sam naučio da žene poštujem na poseban način. To je sigurno u meni razvilo potrebu da uvek štitim slabije. Možda je moj zaštitnički odnos prema ženama do te mere izražen zbog toga što mi je majka imala multipla sklerozu. Već sa šest, sedam godina shvatio sam da je bolesna i da je treba čuvati i pomoći joj. Verovatno je to definisalo i moj odnos prema ljudima koji imaju neki problem. Ako se ja nisam suočio sa nekim problemom, to ne znači da ne mogu da reflektujem sebe u takve okolnosti. Odatle potiče i priča o nagradi „Duga“, koju smo pomenuli na početku razgovora.

Ceo intervju pročitajte u novom broju magazina "Hello!" koji je u prodaji od 2. oktobra!

Komentari (0)

Loading
Brankica Treskavica Luka Šarac, Instagram