Miloš Timotijević: Možda me često angažuju za ulogu policajca zbog jake četvrtaste vilice

Miloš Timotijević: Možda me često angažuju za ulogu policajca zbog jake četvrtaste vilice

Autor: | 18/12/2018

0

Miloš Timotijević trenutno igra u najpopularnijem filmskom ostvarenju "Južni vetar", a kako kaže, ništa manje ne očekuje ni od serije "Besa", u kojoj takođe tumači inspektora. Zašto ga reditelji vide kao predstavnika reda i zakona i koliko mu je bilo teško da posle uloge u filmu "Stršljen" ponovo progovori albanski, glumac priča za Kurir.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ESQUIRE Serbia (@esquiresrbija) on Mar 20, 2018 at 4:05am PDT


- Ne znam zbog čega me u poslednje vreme angažuju za ulogu policajca. Producenti i reditelji odlučuju, ne ja. Možda zbog jake četvrtaste vilice, ko zna - našalio se na početku razgovora Miloš i dodao da je uživao dok je spremao ulogu u srpsko-albanskoj seriji "Besa" i da mu nije predstavljalo problem to što će ponovo igrati Albanca.

- Mislio sam da će mi biti teže. Ipak su od "Stršljena" prošle 22 godine. Trebalo je podsetiti se albanskog jezika. Snimali smo pet-šest meseci, a ja sam imao malo više od mesec dana da tekst dobro uvežbam kako bih zvučao što uverljivije - objašnjava Timotijević i ističe da ne bi poredio ova dva ostvarenja iako imaju sličan milje u kom se radnja odvija.

Partnerka u razotkrivanju ubistava i hvatanju narko-bosa Dardana Beriše bila mu je glumica Hana Selimović, koja tumači inspektorku Divnu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kutak_umetnosti (@kutak_umetnosti) on Nov 9, 2018 at 11:46am PST

- Sjajno smo sarađivali. Inspektorski par je česta pojava, kako u serijama, tako i u filmovima. Dok gradim bilo koji lik, normalno je da često asocijativno skupljam razne stvari iz različitih ostvarenja. Prolazili su mi kroz glavu i "Ronin", "Taksista"... Ono što smo i Hana i ja shvatili je da smo definitivno najviše sličnosti imali s Molderom i Skali jer su u sličnom odnosu kao i mi - kaže Miloš.

Na pitanje da li mu više leže uloge loših momaka, Timotijević kaže da mu to nije važno, već da lik gradi kako mu je dato.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Svetlana Sremcevic (@makeup_ceca) on Nov 28, 2017 at 2:29am PST


- Petrit je usamljenik koji ne pripada nikome. Da li je loš ili ne, to je na publici da proceni, ja ga igram kakav on jeste. Pitali su me i kako će seriju primiti na Kosovu ili u Albaniji, ali mene te političke konotacije ne zanimaju. Igram svoj lik najbolje što mogu, pa ako na kraju serija ispadne kvalitetna, gledaće je i voleće je svuda - ističe glumac.
Hellomagazin.rs Mirko Tabašević/Instagram

Pročitajte još