Skromni, vredni i pošteni: Upoznajte Nikolinu i Branislava, roditelje Nikole Jokića FOTO

Skromni, vredni i pošteni: Upoznajte Nikolinu i Branislava, roditelje Nikole Jokića FOTO

Autor: | 13/06/2023

0

Dan koji će Srbija dugo pamtiti osvanuo je uz naslov „Nikola Jokić je bog košarke!“. Košarkaši „Denver nagetsa“ prvi put u istoriji postali su šampioni NBA lige, a Nikola je u finalnoj utakmici bio najefikasniji sa 28 poena, uz 16 skokova i četiri asistencije, te je zasluženo osvojio MVP priznanje.

Getty Images

 

Životna priča vanserijskog sportiste koji, baš kao i Novak Đoković, nosi nadimak Džoker, počela je 1995. godine u Somboru.

Pročitajte: Hteo je da napusti košarku zbog njenog postupka - Iza skladnog braka Nikole Jokića i Natalije Maćešić krije se...

‒ Naš stan je bio vrlo mali. Imali smo dve sobe, kuhinju i kupatilo. Tu su živeli moji mama, tata, ja, dva brata i baka. Bila je puna kuća. Često su dolazili i rođaci, koje mi u Srbiji takođe zovemo braća. Kuća je uvek bila puna ljudi, a mi smo se stalno zezali ‒ opisao je jednom prilikom za američke medije kako je odrastao u rodnom gradu.

Dustin Bradford/Getty Images

 

Majka Nikolina radila je kao medicinska sestra, otac Branislav kao inženjer poljoprivrede, a budući da je bio veliki fan košarke „zarazio“ je i sinove. Nikola se u svemu ugledao na trinaest godina starijeg Strahinju i jedanaest godina starijeg Nemanju.

Pročitajte: Preko noći - Nikola Jokić njoj nije odoleo, javnost i dalje ne veruje da je istina (foto)

‒ Ja sam pomalo od obojice, jedan je talentovan, a drugi jak. Stalno smo igrali košarku, čak smo imali koš u stanu. Komšije koje su živele ispod neprekidno su dolazile da se žale našim roditeljima kako smo glasni ‒ iskreno je priznao momak koji će godinama kasnije postati najbolji na svetu.

Privatna arhiva

 

Klupski početak, ipak, nije delovao obećavajuće.

‒ Kad sam počeo da igram, bio sam jako debeo, a nisam bio naročito visok. Igrao sam centra, a u isto vreme i plejmejkera. Driblao sam po čitavom terenu, bila je to samo zabava. Ali, kad sam napunio 16 godina, osetio sam da zaista mogu nešto. Tada sam iz Sombora prešao u Novi Sad.

Profimedia

 

Nikola Jokić je 2015. godine stigao u Denver, a sve ostalo je istorija. Osim roditelja i braće, najveća podrška mu je supruga Natalija Maćešić, koju je upoznao još pre nego što se otisnuo u svet.

Pročitajte: Ni Ceca ni Karleuša! Ovo je omiljena folk zvezda Nikole Jokića, niko ne zna da mu je pevala na svadbi FOTO

 

Venčali su se 2020. godine, a dvogodišnja ćerka Ognjena već je navikla da zajedno sa tatom svaki uspeh proslavi na terenu.

Getty Images

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Justin Edmonds/Getty Images