Zamonašila se i dobila ime Amfilohija: Ovo je rođena sestra Srđana Dragojevića koja već 25 godina služi Bogu

Zamonašila se i dobila ime Amfilohija: Ovo je rođena sestra Srđana Dragojevića koja već 25 godina služi Bogu

Autor: | 06/06/2023

0

Sestra Srđana Dragojevića je monahinja

Reditelj Srđan Dragojević ne govori često o svom privatnom životu, ali je jednom prilikom otvorio dušu i otkrio nešto više o svojoj porodici i detinjstvu.

- Leta sam provodio u Prokuplju kod bake i deke. Tamo sam bio tretiran kao “Beograđančić”. Odlazili smo na treninge bokserskog kluba Topličanin, koji je tada bio u usponu i imao velike zvezde kao što su Ristić, Šećirović. Onda su me nagovarali da boksujem malo sa Šećirovićem koji je bio nizak i izgledao slabašno, ali posle dva minuta sparingovanja bilo mi je jasno sve o životu – ispričao je Dragojević svojevremeno za Plejboj.

ATA Images

 

U tom intervju, Srđan je po prvi put pričao i o svojoj rođenoj sestri koja se zamonašila.

- Vaspitavani smo aposlutno na isti način i to je potvrda da poreklo i životne okolnosti sasvim ne determinišu čoveka. Očigledno da postoji sloboda izbora. Moja sestra je izabrala taj put, a ja ovaj, nažalost više svetovni nego što bi mi odgovaralo. U svakom slučaju, podržavam njenu odluku, iako mi je u prvom trenutku bilo teško da shvatim. Nisam bio iznenađen kada je odlučila da ode, ukapirao sam da je to jedan način života, pojednostavljeno da kažem – zanimanje.

Pročitajte: Otišao je na venčanje Nenada Jezdića i zauvek ostao u manastiru - Ovako je glumac Rastko Lupulović postao otac Ilarion

ATA Images

 

Kada je pre dve godine snimio film “Nebesa”, reditelj je priznao da njegovo dublje interesovanje za hrišćanstvo počelo sagledavanjem razloga zašto je njegova sestra, danas monahinja Amfilohija, pre 25 godina otišla u manastir.

- Uvek me je intrigirala njena odluka da život posveti Bogu. Na neki način, i umetnici imaju sličan poziv, neku vrstu asketizma, makar oni koji pokušavaju da se posvete istini, i da kroz svoje filmove možda utiču na ljude da budu bolji.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images

Pročitajte još