Džon Jovanović i Dafne Oz: Još smo zaljubljeni kao prvog dana

Džon Jovanović i Dafne Oz: Još smo zaljubljeni kao prvog dana

Autor: | 11/10/2020

0

Ko je Džon Jovanović? To je pitanje koje se u Srbiji prethodnih nedelja najčešće postavljalo. Jer, zvuči tako srpski, a opet – i tako američki. Donedavno, bio je poznat kao „suprug Dafne Oz“, televizijske zvezde i ćerke čuvenog doktora Mehmeta Oza. Međutim, otkako je došao u Beograd, zamenili su uloge – ovde je Džon veća zvezda.

Stigao je sa Ričardom Grenelom, specijalnim izaslanikom predsednika Sjedinjenih Američkih Država, kao direktor novootvorene kancelarije „Međunarodne razvojne finansijske korporacije“ („DFC“) u našem glavnom gradu. Da li će, u skladu sa Trampovim predizbornim sloganom „Make America great again“, doprineti da i „Srbija ponovo postane moćna“? To je već stvar političke strategije i tema za koju nismo previše stručni. Držaćemo se, za sada, Džonove vrlo interesantne biografije. A pošto će se izvesno vreme zadržati u domovini svojih predaka, red je da ga bolje upoznamo.

Pročitajte: HELLO! 650

Rođen je pre 34 godine u Čikagu, „najvećem srpskom gradu van Srbije“, u koji su se svojevremeno doselili njegovi roditelji Nada Jovanović i Sretko Dimitrić. Ime koje stoji u njegovoj krštenici je ‒ Jovan. Sebe opisuje kao „američkog patriotu ponosnog na kraj iz kojeg potiče“. Majka je radila kao komercijalista u korporaciji za osiguravajuće i finansijske usluge, dok je otac bio vlasnik jedne firme. Džon je diplomirao na prestižnom „Prinstonu“, a na univerzitetu u Pensilvaniji magistrirao finansije i preduzetnički menadžment. Njegova poslovna biografija prilično je bogata, s obzirom na godine života.

Kao ekonomski analitičar i savetnik radio je u nekoliko moćnih kompanija, među kojima je i „Dojče bank“. Član je prvog investicionog fonda u početnoj fazi za startape na Balkanu, kao i borda Instituta „Ist Vest“, gde pomaže u inicijativi “Balkanski dijalozi”, koja okuplja lidere regiona kako bi se uhvatili u koštac sa ekonomskim i političkim pitanjima sa kojima se suočava ovaj deo Evrope. Kopredsednik je neprofitne organizacije „Helt korps“, koja srednjoškolcima u Sjedinjenim Državama pruža dodatno obrazovanje o ishrani, vežbanju i stresu. Donedavno je bio direktor švajcarske kompanije „Mercuria energy group“, jedne od najjačih na svetu. Koliko je Jovanović od malih nogu bio ambiciozan govori podatak da je u svet finansija zakoračio mnogo pre nego što je upisao koledž.

Džon Jovanović i Dafne Oz - Holivudska ljubavna priča

Jednako je interesantan i njegov privatni život. Kao što smo pomenuli na početku, Džonovi poslovni podvizi dugo su bili u drugom planu jer je javnosti bila važnija činjenica da je oženjen jednim od najpopularnijih televizijskih lica sa one strane Atlantika, „food“ influenserkom, nutricionistkinjom i najstarijom ćerkom doktora Oza. U braku koji traje deset godina Džon i Dafne dobili su četvoro dece – šestogodišnju Filomenu, godinu dana mlađeg Jovana, odnosno Džona Juniora, trogodišnju Domeniku Selin i Đovanu Ines, koja se porodici pridružila prošlog leta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by D A P H N E O Z (@daphneoz) on Aug 5, 2020 at 4:15pm PDT

Pre dve godine neki mediji pozabavili su se i njihovim bogatstvom. Prema analizama, mreža koju je razradila Dafne Oz tada je bila vredna oko 12 miliona dolara, dok se u Džonovom vlasništvu nalazilo nekoliko luksuznih automobila i nekretnine, kao i dva miliona dolara na računu. Dakle, uspešni su na svim poljima, zaključuje portal „Biography Tribune“, na kome smo pronašli ove podatke.

Upoznali su se još dok su studirali na „Prinstonu“. Bili su u istoj klasi, a ljubav je, kažu izvori bliski paru, odmah planula, već tokom prvog susreta. Srodne duše se brzo prepoznaju. Iako mnogi završe romantičnu priču kad studije privedu kraju, kod Dafne i Džona bilo je obrnuto, po diplomiranju odlučili su da životno putovanje nastave zajedno. Građansko venčanje održano je u avgustu 2010. na Menhetnu, a potom su usledile dve religiozne ceremonije – jedna u srpskoj pravoslavnoj crkvi u Portlandu, druga u letnjoj vikendici njenih bake i deke po majci Lizi, Džeralda i Emili Lemol u Kamberlendu, takođe u državi Mejn. Inače, roditelji njenog oca Mehmeta Oza vode poreklo iz Turske.

Magazin „People“ raspisao se o desetoj godišnjici braka koju su proslavili krajem leta.

‒ Gde nestade prethodna decenija - zapitala se Dafne u objavi na „Instagramu“. ‒ Listam album sa svadbe, gledam fotografije i ne verujem da bih sada mogla da stanem u venčanicu, mada ću sigurno probati. (smeh) Još smo zaljubljeni kao prvog dana i nadam se da ćemo uvek biti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by D A P H N E O Z (@daphneoz) on Aug 26, 2020 at 4:25pm PDT


Iako već imaju četvoro dece i osećaju se, kako je objasnila, „totalno kompletnim“, ne isključuje mogućnost da se porodica u nekom trenutku ponovo uveća. „Nikad se ne zna“, šali se. Dafne se pohvalila i sjajnom figurom koju je napokon uspela da povrati posle četvrtog porođaja. Kao vrhunski nutricionista čijim savetima veruje cela Amerika i članica žirija u televizijskom takmičenju „MasterChef Junior“, priznaje da joj je u tome malo pomogla i pandemija, tačnije stres kojem je, zajedno sa ostatkom sveta, izložena poslednjih meseci.

Nije lako brinuti o tako velikoj porodici kada virus preti sa svih strana. A tu je i trčanje za malom „parti zverkom“, kako je nazvala najmlađu ćerku jer je hiperaktivno dete. I ona i njen suprug imaju pune ruke posla, ali sve stižu da završe, kako kod kuće, tako i u kancelariji. Džon je, još dok su bili u petočlanom sastavu, izjavio da sve slobodno vreme posvećuje porodici. Jer, postoji samo jedna sigurna luka.

Pročitajte: HELLO! 651

 

View this post on Instagram

 

A post shared by D A P H N E O Z (@daphneoz) on Aug 27, 2020 at 4:35pm PDT


Kao televizijska zvezda, Dafne je vodila nekoliko rado gledanih emisija, pre svega na temu kuvanja. Među njima se izdvaja dugovečni talk show „The Chew“. Pisala je kolumne za prestižne magazine, objavila nekoliko priručnika o zdravom životu, a nije zanemarljiva ni njena popularnost na društvenim mrežama. Pomenuli smo već „Health Corps“, organizaciju za pomoć srednjoškolcima koju vodi zajedno sa suprugom.

U izjavi za ovdašnje medije Jovanović je naveo da je veoma ponosan što je „DFC“ otvorila kancelariju u Beogradu, da će mu poreklo i znanje jezika mnogo značiti u realizaciji projekata u regionu i da počinje nova era u odnosima Srbije i Sjedinjenih Država.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić ATA Images, Profimedia, Instagram

Najnovije vesti