Sinoć ste je gledali u Utisku nedelje, a niste znali da je ova ugledna doktorka rođena sestra Emine Jahović FOTO

Sinoć ste je gledali u Utisku nedelje, a niste znali da je ova ugledna doktorka rođena sestra Emine Jahović FOTO

08/05/2023

0

Sestra Emine Jahović je ugledni psiholog

U dva tragična događaja koja su se desila prošle nedelje stradao je veliki broj dece i mladih ljudi, a suočeni sa strašnim vestima građani su zanemeli. Na televizijskim kanalima danima se smenjuju kompetentni sagovornici – psiholozi, psihoterapeuti, sociolozi i lekari koji pokušavaju da objasne, uteše i posavetuju.

 

U emisiji „Utisak nedelje“ gostovala je Sabina Jahović, dečji psiholog i psihoanalitičar. Osim argumentovanim stavovima i lekovitim rečima pažnju gledalaca privukla je i „zvučnim“ prezimenom, a mnogi su primetili da likom, a pre svega bojom glasa umnogome podseća na mlađu sestru, popularnu pevačicu.

Ivan Dinić/Nova

 

Od troje dece Senije i Nusreta Jahovića, pedijatra i kardiohirurga, samo je najstarija Sabina krenula njihovim stopama i završila Medicinski fakultet. Sin Mirsad uspešno se bavio košarkom, dok je Emina ostvarila zavidnu muzičku karijeru.

Pročitajte: Ovo je NOVI DEČKO Emine Jahović - Razveden, bogat i mnogo stariji FOTO

Instagram

 

Sabina Jahović specijalizaciju iz dečje psihologije završila je u Beogradu, nastavila je stručno usavršavanje u inostranstvu, a pre nego što je započela privatnu praksu godinama je radila u Dnevnoj bolnici za adolescente.

Iako izbegava da se medijski eksponira, mogu se pronaći intervjui u kojima je govorila iz ugla svoje profesije. Tako je na pitanje šta uraditi kad boli duša dala sledeći savet:

− Potražiti stručnu pomoć, uvek. Podeliti sa bliskim ljudima. Biti u takvim trenucima usamljen sve čini težim. Nekada je samo susret sa osobama koje imaju slične probleme i podela iskustva značajan terapeutski faktor na putu oporavka.

Pročitajte: U duhu vere i tradicije - Emina Jahović čestitala Bajram, pogledajte kako izgleda sa hidžabom FOTO

Instagram

 

Povodom ubistva osmoro učenika u školi „Vladislav Ribnikar“ oglasila se i Emina Jahović, koja je na svom Instagram-profilu, uz reči molitve za porodice tragično preminulih, napisala: „Snaga nam treba, a njima molitva. Bože, sačuvaj i usliši. Naša srca su slomljena.“

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Instagram