Jedina je krenula stopama roditelja lekara, njeno ime cenjeno je u svetu: Upoznajte doktorku Sabinu, rođenu sestru Emine Jahović

Jedina je krenula stopama roditelja lekara, njeno ime cenjeno je u svetu: Upoznajte doktorku Sabinu, rođenu sestru Emine Jahović

Autor: | 19/11/2021

0

Sestra Emine Jahović je uspešna doktorka

Kada se govori o porodici Emine Jahović u prvom planu se, što je i logično, imajući u vidu svetsku slavu koju je postigao, neizbežno nađe njen brat Mirsad Jahović Turkčan, nekada uspešan košarkaš.

Ipak, Emina ima i stariju sestru Sabinu, koja je krenula stopama njihovih roditelja koji su radni vek proveli kao lekari: majka je pedijatar, dok je otac koji je preminuo 1995. godine bio kardio hirurg.

Pročitajte: Preokret u suđenju, crno na belo - Eminu su svi podržali u borbi za alimentaciju, ali sud ima novi dokaz u Mustafinu korist

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina)

U zvaničnoj biografiji Sabine Jahović navodi se da je rođena u Novom Pazaru, gde je stekla diplomu osnovne škole i gimnazije. Medicinski fakultet i specijalizaciju iz dečje psihologije završila je u Beogradu, da bi zatim deset godina radila u Dnevnoj bolnici za adolescente. Deo psihoanalitičke edukacije stekla je u Italiji, a u međuvremenu je postala član brojnih svetskih foruma i asocijacija iz svoje struke. Danas radi u privatnoj praksi sa decom, adolescentima i odraslima.

Pročitajte: Suptilan luksuz sa pogledom na Bosfor - Zavirite u elegantni istanbulski stan Emine Jahović (foto)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina)

Sestra Emine Jahović se ne eksponira u javnosti, na društvenim mrežama njena slika osvane tek ako je objavi Emina, koja ne krije koliko je ponosna na Sabininu uspešnu akademsku karijeru. Danas su jedna drugoj najveća podrška i oslonac, tačnije rečeno s godinama su postale bliže nego što su bile u detinjstvu.

- U bratu nikad nisam imala drugara, a ni u sestri. Prijatelji su mi bili, ali drugari ne. Otac je umro kad sam imala 11 godina i moj brat je odmah morao da preuzme ulogu oca. Imao je tri žene u kući, bila je nezgodna situacija u zemlji - ispričala je Emina, dodajući da je i sestra prema njoj imala odnos kao da joj je majka.

- Sada, kada smo svo troje odrasli ljudi koji imaju svoju decu, sada smo počeli da se družimo.

Pročitajte: Sinovi Emine Jahović presrećni, pevačica objavila divne vesti (foto)

Ugur Ozkul

 

O razlozima kojima se rukovodila kada je izabrala medicinu za životni poziv, Sabina je u jednom intervjuu rekla:

- Detinjstvo sam provela u sredini koja je imala specifičan odnos prema mentalnim poremećajima. Od njih se strahovalo, ali se nije bežalo. Oni koji su patili od psihičkih problema nisu bili stigmatizovani i otuđeni od zajednice. Sa njima se živelo i njima se dozvoljavalo da vode svoje živote u skladu sa njihovim poimanjem sveta. Izabrala sam da se bavim suštinom medicine, a to je lečenje čoveka, i na neki način, nečim što je prividno na margini, a zapravo je njena suština, a to je duša.

Sestra Emine Jahović je dodala i da je teško raditi sa ljudima, naročito sa onima koji pate, ali ako uspete da im pomognete, zadovoljstvo je neizmerno.

- Susret sa drugima je uvek i novi susret sa sobom. Pacijenti su me naučili da budem strpljivija, da izdržim neizvesnost, sumnju i neznanje.

Njen profesionalni i ljudski savet glasi:

- Pokušajte da oslušnete sebe i svoje bližnje. Budite nežniji, budite strožiji. Budite ljubazni prema komšijama, prolaznicima, prodavcima. Pomozite ako vam neko zatraži pomoć.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin