Mirka, vladarka iz senke: Raskinula je veridbu sa arapskim sultanom i Federera vinula u zvezde

Mirka, vladarka iz senke: Raskinula je veridbu sa arapskim sultanom i Federera vinula u zvezde

Autor: | 02/05/2023

2

Supruga Rodžera Federera vlada iz senke

Rodžer i Mirka Federer sinoć su blistali na crvenom tepihu „Met Gale“, na oduševljenje mnogih, budući da se supruga nekadašnjeg tenisera gotovo nikad ne pojavljuje u javnosti. Iako ne voli da se eksponira, poznati su određeni detalji iz njihovog zajedničnog života, a činjenica je da je upravo Mirka vladarka iz senke koja je slavnog Švajcarca vinula u zvezde.

Mike Coppola/Getty Images

 
 

Mirka, čije je puno ime Miroslava Vavrincova, važi za izuzetno uticajnu ženu, kako u Švajcarskoj, tako i u celom svetu. U braku sa Rodžerom njena je poslednja, što je pokazala kada je ne tako davno zabranila suprugu da učestvuje na Australijan openu.

Pročitajte: Rodžer Federer zbog supruge Mirke doneo odluku pred kojom su svi zanemeli

Kirsty Wigglesworth/Getty Images

 
 

Nije tajna da tajanstvena Slovakinja, i sama bivša teniserka, povlači najbitnije poteze u životu svog supruga, kako nekada na terenu, tako i van njega, i da je umnogome pomogla razvoju njegove karijere. Kada se 2000. godine upoznala sa sada najvećim švajcarskim imenom tenisa, Mirka je bila verenica arapskog sultana, ali je na taj odnos stavila tačku kada je shvatila da je zaljubljena u Rodžera.

Pročitajte: Federer dobio novog člana porodice, niko nije srećniji od slavnog tenisera - Dobro došao, Vilou! (foto)

Ezra Shaw/Getty Images

 

Rodžer nije znao da je Mirka verena kada su uplovili u romansu. Zanimljivo je da ona isprva uošte nije bila zainteresovana za vezu sa Švajcarcem. Kao razlog navela je razliku u godinama (Mirka je četiri godine starija od Rodžera), ali ubrzo je shvatila da se protiv srca ne može. Mnogi su se čak protivili njihovoj vezi, ali par je dokazao da ih tuđa mišljenja apsolutno ne zanimaju. Devet godina veze krunisano je brakom u kome su rođena dva para jednojajčanih blizanaca ‒ prvo devojčice Mila Rouz i Šarlin Riva, potom dečaci Leo i Leni.

Komentari (2)

Loading
hellomagazin.rs Theo Wargo/Getty Images

Slične Vesti