Ne znam da li ću dočekati Vukov 18. rođendan... Voditeljka Slađana Slavković otvoreno o majčinstvu u pedesetima

Ne znam da li ću dočekati Vukov 18. rođendan... Voditeljka Slađana Slavković otvoreno o majčinstvu u pedesetima

Autor: | 19/04/2023

0

Voditeljka Slađana Slavković u decembru 2021. rodila je sina Vuka, a sada je prvi put hrabro stala pred kamere i progovorila o majčinstvu u pedesetima.

− Dešava se situacija, donese ti kuma neko lepo piće i kaže: „Ovo da otvorimo za Vukov 18. rođendan”, a tebi, naravno, prođe malo kroz glavu: „Čekaj, čekaj, gde ću ja biti za njegov 18. rođendan, hoću li biti tu, koliko ću imati godina, hoću li biti tu da ga ispratim na fakultet?” To je neminovnost, ali nekako mi se čini da su to misli svake majke, da kod žene od dvadeset i nešto godina postoji zebnja da li će ispratiti veće parče životnog toka svog deteta. Ja sam, naravno, svesna da nije potpuno svejedno kad rodiš u ovim godinama i u nekim, da kažem, koje su za to predviđene. Ali dok onaj odozgo ne odsvira kraj, niko ne zna koliko će zapravo biti ovde ‒ ispričala je Slađana gostujući u jutarnjem programu.

Nova printscreen

 

Zbog trudnoće u 47. godini nije dobijala negativne komentare, ali i da jeste, na njih se, kaže, ne bi obazirala.

− Ja nisam ovde da propagiram rađanje u poznim godinama, neću ja sad nekoga da bodrim da čeka, to je individualna odluka, samo hoću da kažem majkama koje se odluče na to – to je vaša odluka i ne treba da vas zanima šta će neko tamo da priča.

Pročitajte: Prva fotografija Slađane Slavković sa sinom istopiće vam srce

Jovanka Bojković

 

Slađana je niz godina gradila uspešnu novinarsku karijeru, a, kako kaže, u dvadesetim i tridesetim godinama nije bila spremna da se ostvari kao majka i da joj se trudnoća desila u pravo vreme.

− Da sam mogla da biram, možda to ne bi bila 46, 47. godina, možda bi, recimo, bio početak četrdesetih, ali nikada ne bih početkom dvadesetih, pa čak ni tridesetih. Hajde da kažemo da su neke pozne tridesete još i Bože pomozi. Ne mislim da sam tada bila spremna. Mislim da sam sada mnogo spremnija da budem majka nego što sam bila tada. Ne mnogo, tada nisam ni bila spremna, zaista ‒ istakla je Slađana, prenosi Nova.

Pročitajte: Ljiljana Jakšić za HELLO! - Ponosna sam na Dariju, i na sebe

Nova printscreen

 

− Sada, kada imam dete, moram da priznam da prepoznajem da kad se neko ne ostvari do određenih godina kao majka, ima određeni otpor prema tome, da to kad izbegava da mazi decu, kad beži od njih, jeste negde posledica toga što nema svoje dete. Sigurna sam da me sad gleda i neko ko nije majka i ne želi decu i kaže „ja apsolutno nemam taj poriv‟, i ja to apsolutno poštujem. Ne mora svako da bude majka i ne treba svako da bude. Ne želim da neko pomisli: „Sve žene pate da budu majke”. Ne, ja mislim da ne bih bila nesrećna žena da se nisam ostvarila kao majka – zaključila je poznata novinarka. 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Jovanka Bojković za Gloriju