Ovo je Titova praunuka: Majka joj je Broz, otac poznati glumac, a ona nosi prezime žene koju je maršal voleo pre Jovanke FOTO

Ovo je Titova praunuka: Majka joj je Broz, otac poznati glumac, a ona nosi prezime žene koju je maršal voleo pre Jovanke FOTO

Autor: | 13/04/2023

3

Titova praunuka promenila prezime

Saša Broz, unuka doživotnog predsednika bivše Jugoslavije Josipa Broza Tita, priznata je hrvatska pozorišna i televizijska rediteljka. U braku sa glumcem Rankom Zidarićem dobila je ćerku Saru, koja je za životni poziv odabrala drugu vrstu umetnosti – likovnu.

„Zajedno kroz sve oluje“, napisala je Saša na fotografiji sa Sarom, koja, inače, ne nosi ni majčino ni očevo prezime.

Pročitajte: Nikada je ne viđamo u javnosti - Modna revija u čast Jovanke Broz, u publici rođena sestra Nada FOTO

Instagram

 

Naime, mlada akademska slikarka želela je da se oslobodi tereta poznatih roditelja, pa je uzela prezime svoje prabake Herte Has, jedne od četiri Titove službeno priznate žene. Veza između maršala i Slovenke koja je učestvovala u narodnooslobodilačkoj borbi počela je 1937. godine u Parizu, a trajala je do 1941. i početka rata. Nekoliko dana nakon što ju je Tito ostavio Herta je rodila njihovog sina Mišu, Sašinog oca.

Pročitajte: Prelepa i mlada u TITOVOM ZAGRLJAJU - Fotografija iz daleke prošlosti otkriće vam TAJNU o ljubavi Nede Ukraden i predsednika Jugoslavije

Instagram

 

Aleksandra Saša Broz podržala je ćerkinu odluku jer je i sama celog života osećala isti teret. Doduše, Sara se prezivala Zidarić, po ocu, ali i on je dobro poznat u umetničkim i kulturnim krugovima. 

‒ Osetili smo da je to došlo prirodno i da ima smisla ‒ objasnila je pre dve godine Saša zbog čega su ona i bivši suprug prihvatili da se njihovo jedino dete ubuduće predstavlja kao Sara Has.

Komentari (3)

Loading
Miloš 11:50 15.04.2023
Odgovori

Poznavao sam gospođu Hertu,poznanicu moje majke u Bgd.Jako fina i pristojna gospođa.Mira Brozja mislim Mišina žena mi je popravljala zube u kasarni na Borongaju,u Zgb.Pamtim je kao lepu i prijatnu.Jošku sam upoznao u njegovoj kafani na Vračaru u Bgd.Niko od njih nije bio nadmen i hvalisav kao ovi danas .Bili su normalni.Moj čale sr družio sa Žarkom kad ,vršnjaci su bili.Kaže za njega da je bio pošten ali malo nezgodan kad popije.Ali i moj čale nije bio cveče posle takvih druženja.Pili su uglavnom samo rakiju,ko zna kakvu,pa i nije čudo.

hellomagazin.rs Profimedia