Dodela Oskara 2023: Jedan film osvojio čak 7 nagrada, a evo ko su najveći gubitnici FOTO

Dodela Oskara 2023: Jedan film osvojio čak 7 nagrada, a evo ko su najveći gubitnici FOTO

Autor: | 13/03/2023

0

Oskar 2023. u znaku jednog filma

Sinoćna ceremonija 95. dodele nagrade Akademije filmskih umetnosti i nauka Oskar prošla je u u znaku filma “Sve u isto vreme” Danijela Šejnarta i Danijela Kvana, koji je, pored nagrade za najbolji film, dobio dodatnih šest zlatnih statueta.

Pročitajte: Dodela Oskara 2022 - Burno veče u Holivudu! Umesto aplauza šamar na sceni, dame pokazale da moda kreće u novom smeru (foto)

Emma McIntyre/Staff/GettyImages

 

“Sve u isto vreme” doneo je Mišel Jeo nagradu za najbolju glavnu glumicu, Kiju Huiju Kvanu statuetu za najboljeg sporednog glumca, a Džejmi Li Kertis dočela je svoj zlatni momenat konačno osvojivši Oskara za najbolju sporednu glumicu za isti film.

Pročitajte: Tragična priča Dare iz Jasenovca gubi u trci za Oskara, kome smeta istina?

Emma McIntyre/Staff/GettyImages

 

Ovaj film osvojio je i nagrade za najbolji scenario, najbolju režiju i najbolju video-montažu.


Najbolji glavni glumac ove godine je Brendan Frejzer za otelotvorenje gojaznog Čarlija u filmu “Kit”. “All is quiet on the Westfront” osvojio je četiri nagrade, a jedna od njih je za najbolji internacionalni film.

Pročitajte: Kako je najbolji frajer Holivuda potpuno propao

Kevin Winter/Staff/GettyImages

 

Uprkos tome što se filmovima “Top Gan Maverick” i “Avatar: The Way of Water” predviđao veliki uspeh na ovogodišnjoj dodeli, oba filma su osvojila samo po jednu statuetu, za najbolju produkciju zvuka i za najbolje vizuelne efekte.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Mike Coppola/Staff/GettyImages

Pročitajte još