Sin Zorana Đinđića danas je sve rasplakao na groblju: Njegova slika i prilika, imao je samo 9 godina na očevoj sahrani FOTO

Sin Zorana Đinđića danas je sve rasplakao na groblju: Njegova slika i prilika, imao je samo 9 godina na očevoj sahrani FOTO

Autor: | 12/03/2023

0

Sin Zorana Đinđića danas je isti otac

Ružica i Luka Đinđić, danas su položili venac na grob premijera Zorana Đinđića koji je ubijen pre tačno 20 godina.

Oko 13 časova na Novo groblje došli su i članovi Đinđićeve porodice – supruga Ružica i sin Luka koji je svojim likom mnoge podsetio na Zorana i time rastužio prisutne, a osim njih, počast pokojnom premijeru odalo je i više destina građana i političara.

Pročitajte: Ona je bila studentkinja prava, a on san svake žene - Posle četri decenije isplivala istina o vezi Ružice Đinđić i slavnog pevača FOTO

Ata Images

 

Inače, Luka je imao svega devet godina kada je Zoran ubijen, a nakon očeve smrti 12. marta 2003. godine, javnost je imala prilike da vidi Luku na pomenima, a iz godine u godinu bilo je jasno da je slika i prilika svog oca. Završio je Fakultet političkih nauka, a kako su mediji svojevremeno prenosili ima izvesne ambicije da se bavi politikom.

Pročitajte: Metak koji ga je pogodio zauvek je promenio sve - Vojažov otac je on, nikada ne biste pogodili (foto)

Ata Images

 

Podsetimo, predsednik Vlade Srbije ubijen je u atentatu pre 20 godina, Vlada je nekoliko sati posle ubistva proglasila vanredno stanje u Srbiji a kao izvršioci odmah su osumnjičeni pripadnici zemunskog kriminalnog klana i deo pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO) MUP-a Srbije.

Instagram

 

Tokom vanrednog stanja, koje je trajalo do 22. aprila 2003. godine, policija je u akciji „Sablja“ uhapsila više od 11.000 osoba, medju kojima i političare, visoke vojne oficire i nosioce pravosudnih funkcija.

U avgustu 2003. godine podignuta je optužnica protiv 44 osobe za učešće u organizovanju ubistva, a suđenje je počelo 22. decembra iste godine u Okružnom sudu u Beogradu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti