Oženio se ćerkom prvog komšije: Ovo je bivša supruga Voje Brajovića, nikad viđene porodične fotografije

Oženio se ćerkom prvog komšije: Ovo je bivša supruga Voje Brajovića, nikad viđene porodične fotografije

Autor: | 13/02/2023

1

Prva žena Voje Brajovića nikada nije volela da se eksponira

Glumac Voja Brajović ženio se dva puta i otac je troje dece: Vukote, Iskre i Relje.

Prvu suprugu Ljiljanu, koja je mlađa od njega tri godine, znao je od prvog dana njenog života, budući da su njihove kuće u Valjevu bile jedna do druge. Ljiljanin otac, lekar, lečio je malog Voju od svih dečjih bolesti, a prijateljstvo između prvih komšija rano je preraslo u ljubav.

Pročitajte: Osetio je da mu trne ruka, a ona je usledila stravična dijagnoza - Voja Brajović između dve predstave operisao tumor na mozgu

Tomislav Čuveljak

 

Kada su počeli da se zabavljaju, Ljiljana je imala 15, a Voja 18 godina. Veza se nastavila i kada je on otišao na studije u Beograd, da bi se 1979. venčali.

− Vezuje nas mnogo toga, a ne samo brak i ljubav – priznao je glumac u intervjuu koji je dao 1987. godine. U tom periodu uživao je u novom talasu popularnosti koju mu je, posle „Otpisanih”, donela serija „Bolji život”, u kojoj je igrao profesora Terminatora.

Pročitajte: Voja Brajović slavi dve decenije braka, supruzi Milici zamera samo jednu stvar - Smatrao bih je idealnom da nije...

Instagram

 

Novinarsku ekipu ugostio je u dvosobnom stanu, smeštenom na jedanaestom spratu jednog novobeogradskog solitera, u kome je živeo sa suprugom i osmogodišnjim sinom Vukotom. Ćerka Iskra je nešto kasnije stigla na svet.

Tom prilikom predstavio je majku Milicu i taštu Desanku, penzionisanu učiteljicu, koje su im pružale ogromnu podršku i pomoć u svakodnevnim obavezama. Obe bake zamenile su svoje kuće u Valjevu za Beograd kako bi bile bliže deci.

Pročitajte: U filmu Toma privukao je veliku pažnju - Sin Voje Brajovića pravi je beogradski šmeker FOTO

Instagram

 

Bivša žena Voje Brajovića je sledila primer svog oca i upisala medicinu, ali je odustala od studija i posvetila se porodici. Sebe je, kako je rekla, našla u jednom butiku sa najlepšim džemperima u gradu.

− Ne kažem da je to moje konačno opredeljenje, ali se sasvim drugačije osećam otkako radim – priznala je.

Pročitajte: Iz albuma porodice Brajović - Kakav je frajer bio Voja pre 50 godina

Instagram

 

Voja Brajović se 2002. godine oženio po drugi put, a za suprugu je izabrao koleginicu Milicu Mihajlović, sa kojom ima sina Relju.

O podršci koju je kroz život dobila od majke Iskra Brajović je jednom rekla:

− U mnogim važnim stvarima bila mi je i majka i otac. Od sitnih, ali deci važnih stvari, tipa naučiti me da plivam, do životnih lekcija kasnije, kad sam odrasla, i kad je naš odnos tek postao dragocen. Nadam se da ću svojoj ćerki biti bar upola toliko dobar prijatelj koliko je ona bila meni.

Komentari (1)

Loading
Мислим 10:06 14.02.2023
Odgovori

Није лепо оставити тако добру жену.Себичн и арогантан.

hellomagazin.rs Boško Karanović