Bila je neobična mlada: Pogledajte jedinu fotografiju Mirjane Karanović u venčanici, rekla je DA svom kolegi FOTO

Bila je neobična mlada: Pogledajte jedinu fotografiju Mirjane Karanović u venčanici, rekla je DA svom kolegi FOTO

Autor: | 02/02/2023

0

Mirjana Karanović, jedna od naših najboljih glumica, nikada se nije udavala i nije se ostvarila kao majka, a ona o tome jednostavno kaže:

‒ Meni se brak nije desio, samo neke velike ljubavi. Iz njih nisu nastala deca. Nikad nisam ispitivala zašto je tako. Prosto, nisam osećala da je to prioritet, da je to nešto najvažnije u životu.

Pročitajte: Očarala nas je u filmu Lajanje na zvezde, a danas... Nataša Tapušković posle mnogo vremena u javnosti, ovako sada izgleda FOTO

Petar Đorđević

 

Ipak, to ne znači da Mira nikad nije obukla venčanicu. Štaviše, njena fotografija sa venčanja, iz 1982. godine, mnogima je dobro poznata.

Pročitajte: Niko nije iznad zakona - Sud doneo konačnu odluku, evo šta čeka Aleka Boldvina za ubistvo snimateljke

Instagram

 

Reč je o sceni iz kultnog filma „Petrijin venac“, u kojem je Mira, još kao studentkinja Fakulteta dramskih umetnosti, ostvarila „ulogu života“. Partner joj je bio Marko Nikolić, a oni su, kao tek venčani par, pozirali seoskom fotografu.

Prema tradicionalnim srpskim običajima za venčanje su obukli narodnu nošnju, uz koju je mlada nosila beli veo, a mladoženja šajkaču.

Pročitajte: Umrla majka Mirjane Karanović - Mirno putuj, mama, i hvala ti što si me rodila... FOTO

Centar film

 

Nagrađivani roman Dragoslava Mihailovića Mira Karanović nedavno je pretočila u monodramu. I, mada većina gledalaca odlično zna radnju predstave, svaki put skoro bez daha publika sasluša tragičnu ispovest Petrije, žene koju život nije mazio.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Petar Đorđević

Najnovije vesti