Svašta smo uzimali devedesetih... Smrt Siniše Mihajlovića otvorila Pandorinu kutiju, bivši saigrači sada strahuju za svoj život

Svašta smo uzimali devedesetih... Smrt Siniše Mihajlovića otvorila Pandorinu kutiju, bivši saigrači sada strahuju za svoj život

Autor: | 19/01/2023

0

Smrt Siniše Mihajlovića podigla Italiju na noge

Za samo mesec dana svet je ostao bez dvojice velikih fudbalera koji su godinama vodili bitku sa kancerom. Legendarni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je sredinom decembra posle duge borbe sa leukemijom, a početkom januara zauvek je otišao i čuveni italijanski fudbaler Đanluka Vijali. Njih dvojica su devedesetih bili velike zvezde Serije A, pa je povodom njihove smrti bivši fudbaler Dino Bađo poručio da bi „trebalo ispitati supstance“ koje su tada korišćene u Italiji.

Pročitajte: Lavovski se borio sa leukemijom, a sada... Samo mesec dana posle Sinišine smrti Arijana Mihajlović rasplakala Italiju

Profimedia

 

‒ Vijali nas je napustio prerano, sa samo 59 godina... Trebalo bi da se ispitaju supstance koje su tada fudbaleri uzimali. U sportu je uvek postojao doping i trebalo bi proveriti da li neki suplementi, pošto se upotrebljavaju izvesno vreme, ne nanose štetu. Uplašen sam i zbog sebe, ovo se desilo sada već prevelikom broju bivših fudbalera ‒ ispričao je Dino Bađo u emisiji na TV7, a potom u intervjuu za italijansku Gazetu objasnio da nije mislio da su uzimali doping.

‒ Imali smo kontrole svaka tri-četiri dana, kako bi nam doktori davali doping? Ne, voleo bih da naučnici objasne da li legalni suplementi koje smo uzimali mogu da ostave dugoročne posledice ‒ rekao je Bađo. Potom je uputio jasan apel da se u italijanskom fudbalu što pre pokrene istraga:

‒ Ovo sve govorim jer sam slomljen zbog Vijalijeve smrti, bio mi je prijatelj, pomogao mi je kao i mnogim drugim poput Mihajlovića. Mislim da bi trebalo istražiti lekove koje smo uzimali kada smo bili povređeni da bismo se brže oporavili od povreda i povratili snagu.

Pročitajte: Sada si sa tatom... Još jedan smrtni slučaj u porodici Mihajlović, Arijana nema više suza FOTO

Getty Images

 

Bivši reprezentativac Italije, koji je igrao za Torino, Inter, Juventus, Parmu, Lacio i još neke manje klubove, nije želeo da se njegove reči protumače kao „teorija zavere“, već je izrazio brigu zbog smrti bliskih prijatelja koji su imali rak.

‒ Treba ispitati da li telo s vremenom izbaci suplemente koje smo uzeli ili oni ostaju u organizmu. Znam da je mnogo ljudi pričalo i o hemikalijama koje se koriste za održavanje trave na stadionima, znam da i tu ima toksina ‒ rekao je Bađo aludirajući na povezanost između igranja na veštačkoj travi i raka testisa koji je sve češći u fudbalu.

‒ Nažalost, ovakve stvari dešavaju se i onima koji igraju, ali i onima koji ne igraju fudbal... Ne znam šta da kažem na Bađove reči ‒ rekao je Roberto Mančini, najbolji prijatelj Đanluke Vijalija, koji je i na Mihinoj sahrani nosio sanduk.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti