ŽENE SU ZAKON, kampanja ministra Baste za nedelju dana osvojila Srbiju

ŽENE SU ZAKON, kampanja ministra Baste za nedelju dana osvojila Srbiju

Autor: | 09/12/2022

0

Kampanja ministra Baste za nedelju dana osvojila Srbiju

Podrška akciji "Žene su zakon", koju je na društvenim mrežama pokrenuo novi ministar privrede Rade Basta, raste iz dana u dan. Do sada je više od 600.000 žena podržalo ovu kampanju. Ministar je od početka mandata istakao je da je usmeren na bolji položaj žena preduzetnica i razvoj malih i srednjih preduzeća. To je izazvalo lavinu, te su počele da stižu poruke podške ne samo iz Srbije, već i čitavog regiona.

Promo

 

"Svaka majka, sestra, ćerka i baka su stub svake familije. Ne možemo da govorimo o privrednom rastu bez osnaživanja njihove uloge. Moramo da vodimo računa da se održimo kao narod. Šta će nam fabrike ako niko u njima nema da radi i šta će nam nova tehnologija ako nema ko da je koristi. Iz tog razloga žene moraju više da budu uključene u privrednim aktivnostima i zato vas pozivam da posebno obratite pažnju na njih kada govorimo o investicijama", poručio je Basta.

Promo

 

Spisak javnih ličnosti koje su podržale ove akciju zaista je impresivan: Dragana Mirković, Jovana Tipšin, Vera Matović, Era Ojdanić, Boban Rajović, Jellena, Suzana Perić, Goga Sekulić, Natalija Trik FX, Kaya Ostojić, Nada Topčagić, Jelena Trivić, Danica Crnogorčević, Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina, Nenad Jevtović iz Instituta za razvoj i inovacije, Nikola Pontara, direktor kancelarije Svetske banke u Srbiji, Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva u Privrednoj komori Srbije, Urs Šmid, ambasador Švajcarske, Ivana Korab, Jelena Trivic i mnogi drugi. Akciju su podržali i NALED i Udruženje Majke sa troje dece.

Ata Images/Instagram

Dragana Mirković, Vera Matović, Jellena, Suzana Perić, Goga Sekulić, Kaya Ostojić i Nada Topčagić

 

Zaista se ne pamti se da je neka akcija izazvala ovoliku pažnju javnosti i dobila tako široku podršku javnih ličnosti i institucija.

Ministar privrede Rade Baste ove nedelje je Skupštinu Srbije uneo majicu s natpisom „Žene su zakon“. Kako je naveo u obrazloženju, smatra da akcija Žene su zakon zaslužuje i institucionalnu podršku kako bi se poboljšao status žena. „Moramo da radimo na poboljšanju uslova rada za žene, a posebno za majke, kao i na poboljšanju poslovne klime za sve preduzetnice“, naveo je on.

Promo

 

Fotograf: Marijana Vasiljević

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još