Molila je lekare da ne umre od raka: Lepa Brena krila strašnu dijagnozu, operisana po hitnom postupku

Molila je lekare da ne umre od raka: Lepa Brena krila strašnu dijagnozu, operisana po hitnom postupku

Autor: | 20/11/2022

0

Lepa Brena više puta je govorila o zdravstvenim problemima sa kojima se, na sreću, uspešno izborila. Pre 12 godina pevačici je otkrivena cista na jajniku, pa je operisana po hitnom postupku. Ovako je svojevremneno pričala o tome...

– Godine 2010. imala sam ozbiljnu operaciju ciste na jajniku. Doktor Saša Ljubić rekao mi je da uradim taj zloglasni BRCA test, gde se pokazalo da imam mutiran gen i velike šanse da dobijem rak dojke. Tumor marker mi je bio veoma povećan i hitno sam operisana – otkrila je Lepa Brena.

Pročitajte: Brenin strah za suprugovo zdravlje opravdan - Boba šokirao izgledom, onakav zavodnik postao je ovo FOTO

Andreja Damnjanović

 

– Jedno dva dana nisam mogla da ponovim svoj broj telefona, toliko sam bila u šoku. Plašila sam se da neću izvesti decu na put, da svašta može da se desi... Užasne slike su mi prolazile kroz glavu. Ipak, bolje je prihvatiti neke teške činjenice na vreme i znati kako se boriti s njima, ne bažati od problema – pričala je slavna pevačica koja je u to vreme spremala dva velika solistička koncerta. O svom problemu je ćutala kako ne bi uznemirila svoje saradnike.

Pročitajte: U dokumentima je sve crno na belo - Otkrivena velika porodična tajna Brene i Bobe, ovo su Emerald i Ernest

Luka Šarac

 

Bolest Lepe Brene najviše je potresla njenu porodicu.

– Svakodnevno je plakala. Doktora Ljubića molila je da je spase, govorila je da ne želi da umre od raka... Kroz glavu su joj prolazile crne misli. Tešila sam je koliko sam mogla – otkrila je Brenina prijateljica.

Pročitajte: Ležala sam 12 dana nepokretna - Lepa Brena godinama se lavovski bori sa ozbiljnom dijagnozom

Andreja Damnjanović

 

- Žene treba da znaju, a ja sam to tada naučila, da kad je BRCA test pozitivan, ne smete više da koristite nikakve hormonske preparate. Počela sam da živim po novim pravilima koja su mi lekari naložili. Sve ovo govorim kako bih svojom porukom podigla svest žena o važnosti testa, jer odmah znate da li imate mogućnost da dobijete karcinom ili ne. Na taj način moguće je sačuvati život i zdravlje – apelovala je Brena.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin