Preminula glumica Tatjana Beljakova, čuvena Georgina iz Radovana III

Preminula glumica Tatjana Beljakova, čuvena Georgina iz Radovana III

Autor: | 18/11/2022

0

Tatjana Beljakova preminula

Napustila nas je još jedna članica ansambla legendarne predstave Radovan III. Ona koju smo svi znali kao Georginu, večitu trudnicu. Glumica Tatjana Beljakova preminula je u 88. godini.

Pročitajte: Bez njega ništa više neće biti isto - Mina Lazarević slomljena, prima izraze saučešća

Radovan III printscreen

 

Priznata dramska umetnica rođena je prvog dana 1934. godine na Mljetu, a Akademiju za film i pozorište završila je u Beogradu. Gluma je, kako je jednom rekla, zapravo bila njen treći izbor, jer se dvoumila da li da studira književnost ili biologiju. Od 1961. bila je članica Ateljea 212, gde je ostvarila niz uloga. Tu su i one filmske, i televizijske: „Nema malih bogova“, „Lager Niš“, „Mahovina na asfaltu“, „Balkan Ekspres“, „Čitulja za Eskobara“, „Šmeker“... Da pomenemo tek nekoliko od ukupno devedeset, koliko ih ima u njenoj radnoj biografiji.

Pročitajte: Umro sin slavnog glumca - Rak mi je oduzeo pola sluha, 60 kilograma i samopouzdanje

Atelje 212

 

Ime Tatjane Beljakove zapisano je i na Stepeništu slavnih na zemunskoj Kalvariji.

U jednom intervjuu govorila je o svom poreklu:

‒ Rođena sam u Dalmaciji, a po nacionalnosti sam dalmatinska Ruskinja iz Zemuna. Moj deda bio je carski oficir, a otac lekar. Rat nam je sve uzeo, a ljubav dala snagu da preživimo nedaće.

Pročitajte: Pet dana pre 97. rođendana - Preminula slavna glumica Anđela Lensberi

Facebook

 

Od Tanje se oprostio i njen kolega iz „Radovana III“ Milan Caci Mihailović: „Otišla je u večnost prava dama, moja draga koleginica, moja divna partnerka, moj iskreni prijatelj, Tanja Beljakova. Mir njenoj duši.“ 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin