Prelepe vesti stižu iz Maroka: Ambasador Ivan Bauer na svim naslovnim stranama, veliki aplauz

Prelepe vesti stižu iz Maroka: Ambasador Ivan Bauer na svim naslovnim stranama, veliki aplauz

Autor: | 27/10/2022

0

Ivan Bauer oduševio

U prisustvu brojnih predstavnika diplomatskog kora, a pod budnim okom tamnošnjih medija, ambasador Srbije u Kraljevini Maroko Ivan Bauer otvorio je izložbu Arheološkog parka “Viminacijum” u Muzeju istorije i civilizacije u Rabatu.

Pročitajte: Nekada voditelj Slagalice, danas ambasador u Maroku - Prve porodične fotografije Ivana Bauera iz Rabata

Privatna Arhiva

 

Postavku „Putevima rimskih imperatora“ čine skulpture glava 18 rimskih imperata rođenih na tlu Srbije, što predstavlja jednu petinu svih rimskih imperatora i najveći broj rimskih imperatora rođenih van Italije. 

Privatna Arhiva

 

Stanovnici Rabata, ali i turisti, dobili su priliku da vide i maketu grada Viminacijuma, kao i replike posuda nađenih na ovom nalazištu. Stručni tim Arheološkog instituta pripremio je i posebno iznenađenje – 3D model izgleda rimskog legionara rođenog u Severnoj Africi, čiji su posmrtni ostaci pronađeni u Viminacijumu.

Pročitajte: Dešava se samo odabranima - Ivan Bauer oduševio najnovijim fotografijama iz Maroka

Privatna Arhiva

 

Povodom otvaranja izložbe, ambasador Bauer dao je brojne intervjue koje su preneli najznačajniji mediji na svim jezicima koji su u upotrebi u Maroku: na arapskom, francuskom, španskom i engleskom. Tekst o ovom kulturnom događaju, kojim se promoviše arheološko blago naše zemlje, našao se i na naslovnoj strani najtiražnijeg dnevnog lista u Maroku, “Le Matin”.

Privatna Arhiva

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti