Danas bi slavili tvoj rođendan... Ko je žena koja je Dražena Petrovića odvezla u smrt FOTO

Danas bi slavili tvoj rođendan... Ko je žena koja je Dražena Petrovića odvezla u smrt FOTO

Autor: | 22/10/2022

0

Dražen Petrović rođen je na današnji dan pre 58 godina u Šibeniku. Proslavljeni jugoslovenski i hrvatski košarkaš srpskog porekla život je izgubio u teškoj saobraćanoj nesreći koja se dogodila 7. juna 1993. Imao je 28 godina i bio je na vrhuncu karijere.

Pročitajte: Poslao joj je prelepu poruku i poginuo, život joj je u trenu stao - Pogledajte kako danas izgleda Tošetova najveća ljubav Andrijana Budimir

Getty Images

 

Tragedija se odigrala na autoputu Nirnberg – Minhen kada se crveni golf kojim je upravljala Draženova devojka Klara Šalanci, manekenka i košarkašica, pri brzini od 160 kilometara na sat zakucala u teretni kamion.

Slavni sportista, koji je spavao na mestu suvozača i nije bio vezan, ispao je iz automobila i poginuo na licu mesta. Klara je zadobila lakše povrede, a treća osoba koja je putovala sa njima, turska košarkašica Hilal Edebal, nikada se nije oporavila od stravičnih povreda mozga zbog kojih je gotovo u potpunosti izgubila pamćenje.

Pročitajte: Reči Goce Šaulić paraju dušu - Druga polovina mene je u Aleji, gde odlazim da mu ispričam šta ima novo

Profimedia

 

- Činjenica je da je Klara vozila prebrzo. Bila je neiskusan vozač i u takvoj situaciji nije mogla baš najbolje da se snađe. Zakucala se u šleper koji se isprečio na putu pri brzini većoj od 160 kilometara na sat. Nije uspela čak ni da odreaguje, da zakoči. I da je uspela da pokuša da zaustavi svoje vozilo, pitanje je kako bi sve prošlo s obzirom na to da se kamion ispred njih pojavio iznenada. A onda je usledio strahoviti udarac od kojeg je Dražen poginuo – ispričao je policajac koji je među prvima stigao na mesto nesreće za Slobodnu Dalmaciju.

Pročitajte: Pirs Brosnan uznemirio javnost objavom o tragičnoj smrti - Iskreno saučešće porodici... FOTO

Getty Images

 

Biserka Petrović, Draženova majka, Klari nikada nije oprostila što je prebrzo vozila.

- Ona je monstrum. Nije čak ni s Hilal u kontaktu. Nije je posećivala ni dok je bila bolesna iako su dugogodišnje prijateljice i igrale su košarku zajedno od malih nogu. Hilal je studirala u Americi i kada se vratila, Klara ju je pozvala da idu zajedno u Frankfurt po Dražena.

Pročitajte: Svet sporta zavijen u crno - Preminio legendarni jugoslovenski fudbaler

Profimedia

 

O smrti Dražena Petrovića Klara nikada nije govorila za medije. Navodno je nekoliko puta posetila njegov grob u Zagrebu i neko vreme održavala kontakt s njegovim bratom.

Nekoliko godina posle stravične nesreće upoznala je nemačkog fudbalera Olivera Birhofa za koga se udala 2001, ali je i njihov zajednički život obeležila tragedija. Prvo dete dobili su 2007, dok je drugo izgubila 2010, u osmom mesecu trudnoće. Iste godine ostala je bez brata Ladisalava.

Getty Images

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin