Momčilo Otašević ekskluzivno za "HELLO!": Prvi dani s Jakšom

Momčilo Otašević ekskluzivno za "HELLO!": Prvi dani s Jakšom

Autor: | 18/12/2020

0

Momčilo Otašević otkriva kako se snašao s novim članom porodice, koji je stigao nešto ranije nego što se očekivalo

Uprkos haosu u kojem se našao ceo svet, Momčilo Otašević kaže da je godina na izmaku za njega bila fantastična i na emotivnom i na poslovnom planu. Kako i da ne bude, kad su on i njegova supruga Jelena Perčin 24. novembra postali roditelji dečaka koji je dobio ime Jakša. Kad smo ga dve nedelje kasnije pitali da li su članovi porodice uspeli da se snađu, jer je beba stigla nešto ranije nego što su je očekivali, odgovorio nam je da se baš sve odvija po planu.

‒ Više i ne znaš kad će beba da se rodi, jer doktor kaže jedan termin, dok ultrazvuk “prognozira” drugi. Kad je Jelena ušla u deveti mesec, datum više i nije bio važan, a Jakša je rođen sa 3.700 grama. Od početka su nam lekari govorili da je “dve nedelje veći”, i upravo toliko je požurio. Već posle dva-tri dana stigao je kući jer je sve ubrzano zbog korone. Šalio sam se da on nije karantinsko dete, ali će sigurno jednog dana pričati da je rođen u jeku korone. Još mi je sve neobično... Bebe su toliko male i krhke da čovek poželi samo da uživa gledajući ih. Pokušavam da se setim kako je bilo kad je Maša imala dve nedelje, ali ponekad ne uspevam, iako je to bilo pre samo dve godine i dva meseca.

Pročitajte: Momčilo Otašević postao tata po drugi put

foto: Luka Šarac

Zanimljivo je što je Jakša dobio ime u vreme dok njegovi roditelji nisu znali da li će imati sina. Kad su prošli put saznali da je Jelena u drugom stanju, brzo su se složili: ako stigne devojčica, zvaće se Maša, a ako bude dečak ‒ Jakša. Pre nekoliko meseci, kada su saznali da će dobiti sina, o imenu uopšte nisu razmišljali jer su već imali spremno.

‒ U našim glavama on je od početka bio Jakša ‒ kaže glumac i otkriva o čemu je najviše razmišljao dok su ga iščekivali. ‒ Pitao sam se šta se desi sa osećanjima kad ti se rodi drugo dete, da li se tada ljubav koju gajiš prema prvom deli... Sada znam da nema deljenja, već dupliranja. Neverovatno je kako je priroda to lepo namestila. Kad sam dobio Mašu, rekao sam da je osećaj neuporedivo lepši nego što sam mogao da zamislim na osnovu tuđih priča, a sada kažem da je sve isto, samo puta dva.

Pročitajte: Momčilo Otašević - Zbog ljubavi bih sve uradio

Zanimljivo je da je Jakša imao samo nekoliko dana kad je Momčilo morao da dođe u Beograd, da snimi još nekoliko scena za seriju “Beležnica”. Bilo je to po sistemu dođeš, snimiš i istog dana si ponovo u Zagrebu.

‒ Moji roditelji uskočili su kao pomoć, tako da je sve prošlo u najboljem redu. Kad se na vreme napravi dobar plan, sve štima. Ne može posao da stane zato što se nekome od nas dešavaju tako divne stvari. Život je već dovoljno stao zbog korone ‒ kaže Momčilo, koji je poslovni deo godine završio u pravom trenutku...

Nastavak intervjua sa Momčilom Otaševićem pronađite u najnovijem broju magazina "HELLO!", koji je u prodaji od 18. decembra!

 

Komentari (0)

Loading
Brankica Treskavica Luka Šarac

Slične Vesti

Najnovije vesti