Priča sa srećnim krajem: Kako je desetogodišnji dečak pomogao Siniši Mihajloviću u borbi protiv opake bolesti

Priča sa srećnim krajem: Kako je desetogodišnji dečak pomogao Siniši Mihajloviću u borbi protiv opake bolesti

Autor: | 30/12/2020

0

Siniša Mihajlović iza sebe je ostavio najveću životnu borbu, iz koje je izašao kao pobedni. Borba sa leukemijom, bila je teška, ne samo za fudbalsku legendu, već i za članove njegove porodice. Sada kada je svemu došao kraj, njegova supruga Arijana sa italijanskom javnošću podelila je prelepu priču, koja je Siniši u najtežim trenucima značila mnogo.

U trenucima kada mu je bilo najteže, na adresu Siniše Mihajlovića stiglo je pismo, koje ga je u isto vreme ohrabrilo, obradovalo i poslužilo, kao "zvezda vodilja" u bolje dane. Pismo je napisao desetogodišnji dečak Mirko, koji je prošle godine, baš kao i Miha vodio bitku sa leukemijom.

- Ja sam Mirko, imam 10 godina i jednu sjajnu osobinu - hrabrost! Do oktobra 2018. godine, bio sam sasvim normalno dete, igrao sam se, išao u školu i navijao za Parmu. Onda sam 21. oktobra poslat u bolnicu, rekli su mi da imam leukemiju. Nisam znao šta je to, ali vremenom sam naučio koliko je prokleta ova bolest. Mogao sam da biram između dve opcije kako da se borim sa bolešću: da plačem i žalim po ceo dan, ili da budem hrabar i nastavim dalje. Odlučio sam da budem hrabar - napisao je mali Mirko fudbalskom treneru Bolonje i dodao:

Pročitajte: Neverovatno - Siniša Mihajlović uradiće sve da zadivi prelepu suprugu (video)

- Imao sam veliku pomoć Parminih igrača, naročito Gazole i Inglesea. Kao i ti, dolazim sa fudbalskih terena, gde sam pratio svoj omiljeni klub. Sada utakmice gledam preko televizije. Ova strast mi je pomogla da provedem sve ove mesece u bolnici. U maju, ipak, saopštene su mi nove loše vesti: terapija koju sam primao više nije bila dovoljna. Morao sam na transplataciju, a i prvenstvo se završilo. 14. maja imao sam transplataciju koštane srži i sada izgleda da je sve u redu. Kada sam video tvoju konferenciju, video sam da si tužan. Niko ne može da razume tvoje strahove bolje od mene, zato što, iako imam deset godina, strah je isti za sve.

- Osećam da trebam da ti kažem da ne odustaješ, da izvučeš iz sebe mnogo suza, jer one su znak hrabrosti, i da radiš sve što želiš da radiš, jer ćeš tako brže ozdraviti.Nadam se da će ti moj savet pomoći i, ko zna, možda se jednog dana vidimo, ja tebe sa tribina, ti mene na terenu. Šaljem ti specijalne zagrljaje i zapamti, vuk nekada nije zao kao što izgleda. Pozdrav - završio je Mirko svoje pismo, prenose "Fudbalske vesti".

Pročitajte: Stižu najnovije vesti iz Italije - Oglasio se Siniša Mihajlović

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oltre il novantesimo (@oltre_il_novantesimo90)

Sada kada su obojica dobro, Siniša je ugostio hrabrog mališana, čija mu je podrška u mnogome pomogla da prevaziđe teške trenutke.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Claudio Villa/Getty Images via Guliver