Publika je zna kao Doris Dragović, a ovako glasi pravo ime splitske dive

Publika je zna kao Doris Dragović, a ovako glasi pravo ime splitske dive

14/08/2022

3

Pravo ime Doris Dragović

Doris Dragović pojavila se na jugoslovenskoj muzičkoj sceni pre četiri decenije, što će uskoro proslaviti velikim koncertom u rodnom Splitu. Kao tinejdžerka volela je da peva sa društvom na rivi, potom je postala članica grupe „More“, a 1986. solo karijeru počela je evrovizijskom pesmom koja je u međuvremenu postala evergrin, „Željo moja“. Četiri godine kasnije udala se za vaterpolistu Marija Budimira, postala majka i drastično redukovala pojavljivanje u javnosti.

Pročitajte: Zbog porodice je rekla zbogom karijeri - Ovo je sin Doris Dragović, javnost ga nikada do sada nije videla (foto)

Promo

 

A da li znate koje ime piše u njenoj ličnoj karti? Doris Dragović zapravo je – Dorotea Budimir. Prezime je „prisvojila“ posle venčanja, dok su joj ime Dorotea dali roditelji, po rođenju. No, svi su je još od najranijeg detinjstva zvali Doris, jer je kraća varijanta. Nadimak je iskoristila kada je odustala od studija sociologije i odlučila da zaplovi muzičkim vodama, a mora se priznati i da joj za posao kojim se bavi već celih četrdeset godina bolje pristaje od pravog imena.

Komentari (3)

Loading
Danilo 08:07 15.08.2022
Odgovori

Zar joj nije pravo ime Jagoda? Ja sam cuo da je rodjena u Beranama, da je bilo sramota porekla i da je promenila ime, veru i nacionalnost...

hellomagazin.rs Promo

Najnovije vesti