Odluka suda je konačna! Pravda zadovoljena: Katarina Rebrača proglašena...

Odluka suda je konačna! Pravda zadovoljena: Katarina Rebrača proglašena...

Autor: | 22/07/2022

0

Presuda Katarini Rebrači izrečena

Prošlo je 12 godina otkako je pokrenut sudski postupak protiv Katarine Rebrače. Ona je 2010. uhapšena pod optužbom da je zloupotrebom Fonda za prevenciju raka dojke protivpravno prisvojila više od 22 miliona dinara koje su uplaćivali građani i donatori.

Pročitajte: Katarina Rebrača nestala je iz javnog života, a evo kako danas izgleda (foto)

ATA Images

 

Devojka, koja je svojevremeno važila za jednu od najlepših Srpkinja, rođena je i odrasla u Njujorku. Šira javnost upoznala ju je kao manekenku i voditeljku, a po povratku u Beograd pokrenula je agenciju „K models“ i Fondaciju za borbu protiv raka dojke „Katarina Rebrača“.

Edvard Nalbantjan

 

Presuda Katarini Rebrači je jasna 

U aprilu 2010. godine uhapšena je zajedno sa majkom Sandrom i još dve saradnice, a u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu provela je šest meseci. Zbog pronevere novca, koji je navodno trošila na lične potrebe, prvobitno je osuđena na dve godine i deset meseci zatvora, a naloženo joj je i da u budžet Republike Srbije uplati 22 miliona dinara.

Pročitajte: Katarina Rebrača - Dokazaću svoju nevinost

ATA Images

 

Katarina Rebrača ostala je dosledna stavu da se ne oseća krivom i da nije počinila delo koje joj se stavlja na teret. Advokatski tim uložio je žalbu, a Apelacioni sud naložio da se suđenje ponovi.

Viši sud u Beogradu danas je izrekao prvostepenu presudu po kojoj su Katarina Rebrača i njene saradnice oslobođene optužbe i proglašene nevinim za delo koje im se stavlja na teret.

Mirko Tabašević

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin