Oglasila se Crna Gora povodom vesti o mogućem oduzimanju glasova Konstrakti

Oglasila se Crna Gora povodom vesti o mogućem oduzimanju glasova Konstrakti

Autor: | 16/05/2022

0

Konstraktin plasman doveden u pitanje

Ana Đurić Konstrakta osvojila je visoko peto mesto na Pesmi Evrovizije, dok je pobedu odnela Ukrajina, što su mnogi i pretpostavljali.

Našoj predstanici maksimalnih 12 poena dali su samo susedi iz Hrvatske i Crne Gore. Na sajtu Eurosonga objavljeno je da su uočene određene neregularnosti u glasanju šest zemalja, među kojima su i komšijske zemlje, čime su doveli u pitanje bodove koje je osvojila Konstrakta.

Pročitajte: Nastup koji su svi čekali - Konstrakta pokorila evrovizijsku scenu! (video)

Andres Putting

 

Evrovizijski tim Radio-televizije Crne Gore odmah je reagovao i zatražio pojašnjenje od Evropske radiodifuzne unije (EBU) kada je na sajtu Eurosonga objavljeno da je na drugoj polufinalnoj večeri osporeno glasanje žirija u šest zemalja, među kojima je Crna Gora.

‒ Kad je reč o finalnoj večeri, kao što je publika mogla da primeti u direktnom televizijskom prenosu, glasovi su saopšteni javno i ukus našeg žirija u najvećem delu poklopio se sa rasporedom zemalja na konačnoj tabeli ‒ navedeno je u saopštenju.

Pročitajte: Srbija od 2012. ne pamti ovakav uspeh - Maestralna Konstrakta u TOP 5!

Andres Putting

 

Iz evrovizijskog tima Radio-televizije Crne Gore ističu da će o svim informacijama koje na ovu temu dobiju od organizatora Eurosonga 2022. javnost obavestiti u najkraćem roku.

Prema saopštenju na sajtu EBU, partner Evropske radiodifuzne unije koji vrši monitoring nad glasanjem tokom Evrovizije ukazao je na to da su u rezultatima šest zemalja, među kojima je i Crna Gora, identifikovani, kako je navedeno, „određeni neregularni obrasci glasanja“. Te zemlje su, osim Crne Gore, Azerbejdžan, Gruzija, Poljska, Rumunija i San Marino.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin