Šest meseci posle smrti majke Nina Seničar donela važnu odluku: Učinila sam to iz vrlo ličnog razloga

Šest meseci posle smrti majke Nina Seničar donela važnu odluku: Učinila sam to iz vrlo ličnog razloga

Autor: | 08/03/2022

0

Mama Nine Seničar izgubila je bitku protiv opeke bolesti

Šest meseci nakon što je izgubila majku Slavicu, glumica i voditeljka Nina Seničar spremna je da krene dalje. Žal za preranim odlaskom jedne od najmilijih osoba, koja je krajem prošlog leta posle sedam meseci izgubila bitku sa kancerom u 61. godini, stalno će biti prisutan.

‒ To je proces sa kojim se svako bori na svoj način i jedna od najvećih životnih prekretnica. Tuga nikad ne nestane, čovek jednostavno nauči da živi s tim – kaže Nina za novi broj magazina Gloria.

Pročitajte: Uteha i najveća ljubav - Posle majčine smrti Nina Seničar u najtoplijem zagrljaju (foto)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Senicar (@ninasenicar)

Zato je odlučila da pokrene društveno odgovornu kampanju “Ja brinem o sebi”, kojom želi da podigne svest o važnosti pravovremenog ginekološkog pregleda.

‒ Kampanju „Ja brinem o sebi” organozovala sam povodom „Dana žena“ i njen cilj je podizanje svesti o raku grlića materice. Lično sam kontaktirala sa ordinacijama širom Srbije i zamolila ih za besplatne preglede. Svi su se rado odazvali i obezbedili smo 160 besplatnih pregleda.

Pročitajte: Posle velike porodične tragedije Nina Seničar sa verenikom Džejom Elisom blistala na crvenom tepihu (foto)

Instagram

 

Posle smrti majke Nina želi da spase što više života.

‒ Ovo sam pokrenula iz vrlo ličnog razloga i baš zato apelujem na sve žene da se pregledaju ili da zakažu pregled za svoje majke, sestre ili drugarice. U Srbiji svakog dana najmanje jedna žena umre, dok se četiri razbole od raka grlića materice, a taj jedan pregled godišnje najbolji je oblik prevencije ‒ zaključila je lepa glumica.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti