Zdravko Čolić pre 40 godina posvađao Balaševića i Bregovića, za sve je kriva ona!

Zdravko Čolić pre 40 godina posvađao Balaševića i Bregovića, za sve je kriva ona!

Autor: | 26/01/2022

0

Balašević i Bregović godinama nisu govorili, ovo je razlog

Pesma „Mađarica“, jedan od najvećih hitova Zdravka Čolića, objavljena je na albumu „Malo pojačaj radio“, koji je sniman 1981. u Londonu.

Tekst za pomenutu numeru napisao je Đorđe Balašević, a ta saradnja navodno je izazvala svađu između legendarnog novosadskog kantautora i Gorana Bregovića, koji je pisao muziku.

Pročitajte: Postoji plan da je anđeli ukradu - Jednu od svojih najlepših balada Balašević je posvetio ćerki Bebi posle stravične saobraćajne nesreće

ATA Images

 

Upućeni u ovu priču navode da je pesma prvobitno nosila naziv „Opatica“, ali Brega je bio uveren da će bolje proći ako je nazovu „Mađarica“.

Đole, poznat kao umetnik koji nije voleo izmene svojih stihova, nije pristao na Bregovićev predlog, a situaciju je dodatno zakomplikovala činjenica da se Zdravku Čoliću više svideo predlog „Mađarica“.

Pročitajte: Možda bi danas bili u braku - Goran Bregović u mladosti želeo je nju, prelepa glumica nikada mu nije rekla da (foto)

Profimedia

 

Album „Malo pojačaj radio“ prodat je u više od 300.000 primeraka, sporna pesma postala je bezvremenski hit, a Balašević i Bregović posle nje nikada više nisu sarađivali.


 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin