Krhka i nemoćna stoji u redu narodne kuhinje: Vesna Pećanac rasplakala region, jedna reč promenila bi sve (foto)

Krhka i nemoćna stoji u redu narodne kuhinje: Vesna Pećanac rasplakala region, jedna reč promenila bi sve (foto)

Autor: | 12/01/2022

3

Pomoć Vesni Pećanac stiže sa svih strana

Potresna sudbina glumice Vesne Pećanac koja preživljava hraneći se u narodnoj kuhinji rasplakala je Srbiju, a odjeci ove vesti stižu i iz Crne Gore, rodne zemlje njenog supruga Živka Nikolića.

Pročitajte: Pet slomljenih rebara i korona - Glumica Vesna Pećanac hitno hospitalizovana

versko dobrotvorno starateljstvo Facebook

 

Tim povodom oglasio se i Aleksa Bečić, predsednik crnogorskog parlamenta, koji je na svom nalogu na „Tviteru“ napisao:

„Sa osobitim zadovoljstvom ću predložiti da Vesna Pećanac, istaknuta glumica i supruga proslavljenog reditelja Živka Nikolića, dobije crnogorsko državljanstvo, ako to gospođa Pećanac želi. Umetnici koji su svojim darom oplemenjivali i činili lepšim živote brojnih generacija iz Crne Gore i regiona zaslužuju dostojanstven život i poseban odnos naše države, čije su ime proslavili daleko van naših granica.“

Boško Karanović

 

Njegove reči naišle su na podršku i pohvalu stanovnika Crne Gore, koji su u komentarima na društvenim mrežama poručivali da Vesni treba dati ne samo državljanstvo već i penziju i manji stan kako bi normalno i dostojanstveno živela, a većina je imala sličan utisak ‒ da čoveka duša zaboli dok je ovako gleda.

Komentari (3)

Loading
Dusica 11:08 13.01.2022
Odgovori

Zasluzuje...zasluzuje sve sto joj obecavate i a vise od toga i vise od mnogih. Srce mi se cepa kada vidim ovu zenu. Obozavam njenu glumu, pamtim sve njene uloge. Njen suprug je bio jedan od najboljih reditelja ciji filmovi su prava remek dela.

Radmila 15:12 13.01.2022
Odgovori

Ne razumem, koristi narodnu kuhinju a ima sinove. Zar joj ni jedan ne pomaže? Da li ima svoju penziju? Ako nema, zašto nema penziju svog pokojnog muža?

hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti