Vesna Pećanac joj se javno obratila: Ne dao bog vašoj deci da se razbole pa da im neko spusti rampu i ne da hranu, bili smo gladni

Vesna Pećanac joj se javno obratila: Ne dao bog vašoj deci da se razbole pa da im neko spusti rampu i ne da hranu, bili smo gladni

Autor: | 06/10/2022

1

Život Vesne Pećanac preko noći je postao težak

Već duže se priča i piše o lošem materijalnom stanju glumice Vesne Pećanac, udovice reditelja Živka Nikolića čiji su filmovi obeležili jugoslovensku kinematografiju. U emisiji „Oko magazin“, koja se emituje na Prvom programu „Radio-televizije Srbije“, ona sama prvi put je otvorila dušu i ispričala kako je postala korisnica crkvene kuhinje, koja se nalazi u Francuskoj 31.

Pročitajte: Maramom prikrila sedu kosu - Vesna Pećanac konačno u javnosti, nemaština nikada neće ubiti damu u njoj (foto)

versko dobrotvorno starateljstvo Facebook

 

‒ Imala sam probleme, rešavala sam ih, nisam uspela da ih rešim. Gladovali smo jako otkako je Živko otišao. Znate, gladovali smo mi i dok je Živko bio sa nama. Mnogo. Čak je on o tome pisao u  novinama. Da nije bilo jedne milosrdne gospođe Marine, šefice samoposluge, koja nam je krišom davala hranu, napisao je, ja i moja porodica ne bismo imali šta da jedemo ‒ ispričala je glumica, iza koje su nebrojene uloge u pozorištu i na televiziji.

‒ Gladovanje je nekad odlično, mnogo dobra stvar ‒ dodala je pomirena sa sudbinom. 

‒ Jedeš manje, ali dugo, dugo, dugo žvaćeš. Toliko dugo treba da žvaćeš da se zalogaj pretvori u tečnost i samo sklizne kroz grlo. 

printscreen OKO Magazin

 

Život Vesne Pećanac postao je crn i doneo depresiju

Žena koja je decenijama uživala u popularnosti pre 16 godina prešla je preko ponosa i prvi put potražila hranu u narodnoj kuhinji.

‒ To je bilo 2006. godine, dok smo bili u Zemunu. Nismo imali struje, nismo imali vode, nismo imali prozor, nismo imali vrata. Prokišnjavalo je. Doselili smo se tamo kad je Živko otišao. U isto vreme, tokom bombardovanja, ostala sam bez tate, mame i muža. Bilo mi je jako teško. Pala sam u depresiju, ostala sam sama. Jedan sin je otišao da se monaši. Rekao mi je: „Deda je bio bedem, baba je bila bedem, tata je bio bedem. Svi bedemi su mi se srušili, a ti si, mama, pala u depresiju.” Ja sam ostala da zurim u jednu tačku.

Pročitajte: Pet slomljenih rebara i korona - Glumica Vesna Pećanac hitno hospitalizovana

Jakov Simović

 

Dešavalo se da doživi i velika razočaranja od onih kojima je bila dužnost da joj pomognu.

‒ Jednog dana desilo se da žena koja je radila u toj kuhinji, a to je bio jedan kiosk u glavnoj ulici u Zemunu, ode nekim svojim poslom dvadeset minuta ranije. Deca su mi bila bolna i ja sam zakasnila. Nas troje smo imali jedan obrok, a tog dana je bio pasulj. Sačekala sam ljude koji odnose kante i zamolila ih da mi sipaju ručak. Nisam smela da kažem da je ona otišla da ne bi izgubila posao. Oni su mi odgovorili: „Ne smemo, nije higijenski“. Pitala sam ih gde nose to što je ostalo, odgovorili su mi da bacaju.

Vesna je zatim otišla kod šefice kuhinje, objasnila da su joj deca bolesna, da je zakasnila po hranu i zamolila da joj daju porciju da ponese kući, ali je dobila negativan odgovor.

Pročitajte: Krhka i nemoćna stoji u redu narodne kuhinje - Vesna Pećanac rasplakala region, jedna reč promenila bi sve (foto)

printscreen OKO Magazin

 

‒ Želela sam da poturim kanticu ispod pasulja koji su spremili da bace, ali mi nije dozvolila. Ja, ipak, pođem, a ona da znak saradnici da spusti rampu ispred mene. Gorko sam plakala. Rekla sam joj: „Ne dao bog vašoj deci da se razbole pa da im neko spusti rampu i ne da hranu.“ Nisam mogla da verujem da ima takvih ljudi. Znate, ona je bila toliko lepa, toliko važna, toliko se doterala da ostavi utisak. I ostavila je utisak, ali grozan.

‒ Ovo može svakome da se dogodi, vremena su takva. Biće oluja, već smo možda u vrtlogu, ali treba proći oluju i ne gubiti pravac ‒ poručila je hrabro Vesna Pećanac.

Komentari (1)

Loading
Nina 07:51 08.10.2022
Odgovori

Dodeliti gospodji Vesni Pecanac nacionalnu penziju! Ili, pomovi na sve moguce nacine! To sto se ovoj uvazenoj gospodji i istaknutoj dramskoj umetnici desava moze svakom da se desi. Zato, otvorimo oci i dusu i pomozimo joj da lakse i bolje zivi! Svaka cast njenoj dostojanstvenosti i u ovoj situaciji, pokazuje svu njenu velicinu.

hellomagazin.rs hellomagazin