Povratak Vesne Pećanac: Suprugu legendarnog Živka Nikolića savladale emocije (foto)

Povratak Vesne Pećanac: Suprugu legendarnog Živka Nikolića savladale emocije (foto)

Autor: | 30/07/2021

2

Supruga Živka Nikolića ponovo pred publikom

Posle poduže, a nećemo pogrešiti ako kažemo i višegodišnje profesionalne pauze, glumica Vesna Pećanac ponovo se našla pred pozorišnom publikom. Na novoj sceni „Teatrijum“, u dvorištu Kapetan-Mišinog zdanja, odigrala je monodramu „O, kakav divan dan“.

‒ O, kakav divan dan. A kako i da ne bude kada su došli neki divni ljudi. Hvala vam na tome, mnogo mi znači ‒ poručila je Vesna gledaocima u kratkom, ali emotivnom obraćanju pre nego što je počela da govori tekst.

Pročitajte: Premijera restaurirane "Lepote poroka" okupila legende domaćeg filma (foto)

Boško Karanović

 

Predstavu „O, kakav divan dan“ Vesna Pećanac odigrala je u karijeri skoro dve hiljade puta, ne samo u zemlji i regionu, već širom sveta. Njena konstantna aktuelnost leži u činjenici da se bavi vanvremenskim temama kao što je odnos roditelj‒deca, ali i u tome što je sve povezala kroz anegdote iz privatnog života.

Umetnica, iza koje je pet decenija staža, recimo, iskreno priznaje da joj matematika baš nije bila jača strana, ali i da joj je tata bio prilično strog, pa i da se dešavalo da „radi prut“.

Pročitajte: Digitalna ,,Lepota poroka“ zasijala pred beogradskom publikom

Boško Karanović

 

Iako je u junu napunila 74 godine, zvezda filmova „Lepota poroka“, „Iskušavanje đavola“, „Đekna još nije umrla, a ka' će ne znamo“ još pleni glumačkom snagom i nesvakidašnjom harizmom. Doduše, seda kosa je tu kao pokazatelj da su od premijere tih ostvarenja prošle decenije.

Upućeni u filmsku umetnost slažu se da udovica proslavljenog reditelja Živka Nikolića svoj raskošni talenat nije pokazala u dovoljnoj meri, a tome u prilog govori i podatak da je Vesna Pećanac poslednju ulogu pred kamerama ostvarila još 1995. godine, u filmu „Tamna je noć“.

 

 

Komentari (2)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin