Zaista ćete se zbuniti: Ovo nije Mirjana Bobić Mojsilović već njena sestra bliznakinja

Zaista ćete se zbuniti: Ovo nije Mirjana Bobić Mojsilović već njena sestra bliznakinja

Autor: | 22/12/2021

0

Sestra Mirjane Bobić njen je odraz u ogledalu 

Uz Zoricu Tomić, baš kao i uz njenu sestru bliznakinju Mirjanu Bobić-Mojsilović, oduvek je išla odrednica „Beograđanka koja pleni lepotom i pameću“. Istina, koliko god šarmante sestre bile identične, toliko se na neki način i razlikuju.

Osim fizičke sličnosti i karakterističnog načina izražavanja, Zoricu i Mirjanu povezuje i ljubav prema knjigama, umetnosti, lepoj reči, a imaju i isti smisao za humor, odnos prema životu, roditeljstvu. Obe imaju po jednu ćerku, Mirjana Milu, a Zorica Katarinu. Zajednički im je i urođeni optimizam.

Pročitajte: Zadesila ju je velika tragedija - Mirjana Bobić Mojsilović se posle smrti supruga nije udavala, a za to ima veliki razlog

youtube printscreen

 

‒ Svako jutro kad otvorim oči ja sam zahvalna Bogu na još jednom divnom danu, ma kako on na prvi pogled izgledao. A onda se trudim da mi ništa ne bude teško ni mrsko. Ta radost života od izuzetne je važnosti za čovekovo zdravlje. Koristim svaku priliku da budem srećna. Recimo, dok obavljam svakodnevne poslove po kući,  obavezno đuskam uz muziku ‒ kaže profesorka Zorica Tomić.

Žena koja važi za jednog od najpoznatijih sprskih kulturologa i sociologa kulture diplomirala je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, gde je 1996. godine i doktorirala. Predaje na Filološkom fakultetu. Studenti je poštuju i vole, ali je se, nije tajna, i pribojavaju. Kažu da važi za „strah i trepet“ među budućim akademskim građanima.

Pročitajte: Sestra bliznakinja Mirjane Bobić Mojsilović, bila je na važnoj funkciji 

youtube printscreen

 

Sestra Mirjane Bobić bila je ambasador u Parizu 

Zorica Tomić svojevremeno se oprobala i u diplomatiji, pa je neko vreme obavljala dužnost ambasadora Republike Srbije pri Stalnoj delegaciji Republike Srbije pri „Unesku“ u Parizu. Napisala je nekoliko knjiga, a kao i njena sestra, ne beži od javno izgovorene reči.

‒ Nema energetskih vampira, ima samo zanetosti drugim stvarima, ali i naše nesposobnosti da se pozabavimo svojim odlukama ‒ poručila je nedavno prilikom poslednjeg medijskog pojavljivanja, u podkastu „Snaga uma“, gde je govorila o greškama koje u komunikaciji najčešće pravimo.

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još