Dramatična scena u zgradi RTS-a: Infarkt Ivane Peters promenio je sve, pomisao na ćerku Saru davala joj je snagu

Dramatična scena u zgradi RTS-a: Infarkt Ivane Peters promenio je sve, pomisao na ćerku Saru davala joj je snagu

Autor: | 20/12/2021

0

Infarkt Ivane Peters uznemirio javnost

Da bolest ne pita za godine dokaz je i pevačica Ivana Peters koja je 2015, kada je imala četrdeset godina, doživela srčani udar. Sreća u nesreći bila je što u tom trenutku nije bila sama, pa su joj ljudi koji su se zatekli u blizini pritekli u pomoć.

Dramatična scena odigrala se u zgradi „Radio-televizije Srbije“ na Košutnjaku, kada je Ivana po završenom gostovanju u jednoj emisiji otišla u šminkernicu. Kada se požalila da joj nije dobro, kolege su ostale prisebne i pozvale Hitnu pomoć, a zatim su obavestili njenog supruga Aleksandra da joj je pozlilo.

Pročitajte: Vreme je za istinu: Ivana Peters konačno otkrila svoj emotivni status

Mirko Tabašević

 

U kratkom roku prebačena je u Klinički centar, a zahvaljujući munjevitoj intervenciji lekara, koji su je odmah odveli u operacionu salu, gde joj je ugrađen stent, Ivana Peters preživela je akutni infarkt.

Infarkt Ivane Peters promenio je sve 

U intervjuu koji je, kada se oporavila, dala HELLO! magazinu otkrila je da ima arteriosklerozu i da je dugo zanemarivala bolest.

‒ Žile su mi slabe, a srce mi je i dalje jako, lavlje. Priznajem da sam donekle sama kriva za ono što mi se dogodilo, ali objašnjenje leži u činjenici da sam u životu imala toliko kontakta sa doktorima i bolnicama da mi je jednostavno svega bilo dosta. Kada sam osetila tegobe, odlučila sam da se lečim sama. Postala sam vegan, prestala sam da pušim, ali to nije bilo dovoljno jer su se u mom organizmu desile velike hemijske promene koje nije bilo moguće rešiti na taj način.

Pročitajte: Iznenadni infarkt Ivane Peters - Bila sam na korak do smrti, više je se ne plašim

Mirko Tabašević

 

Priznala je da ju je u životu držala pomisao na ćerku Saru, svest da je mala i da joj je majka potrebna, pa je odlučila da se bori. Srećom, pobedila je.

‒ Do kraja života moraću da pijem lekove pošto sam sada srčani bolesnik. Ali, nije problem. Ujutru rasporedim terapiju za taj dan i uzimam lekove po planu.

Umesto zaključka poručila je:

‒ Bavite se preventivom. Izvadite krv, počnite od toga. Ja, recimo, ne merim pritisak jer se toga plašim. Jednom su mi u bolnici izmerili i više niko nije smeo da mi priđe. Lekari bi trebalo da se edukuju kako da komuniciraju sa osobama koje se, kao ja, plaše belog mantila. Brinite o svom zdravlju pre nego što nastupe ozbiljne komplikacije. Mnogo toga se unapred može sprečiti.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti