Strast prema životu i umetnosti nasledio je od njih: Ovo su roditelji Sergeja Trifunovića (foto)

Strast prema životu i umetnosti nasledio je od njih: Ovo su roditelji Sergeja Trifunovića (foto)

Autor: | 22/11/2021

1

Roditelji Sergeja i Branislava Trifunovića ne viđaju se često zajedno u javnosti

Sergeju Trifunoviću talenat za umetnost i inteligenciju nikada niko nije osporavao, a sada su ta dva njegova aduta došla do izražaja na potpuno nov način. Na stranicama knjige „Stovarište“, koju je nedavno promovisao, ima i proze, i ilustracija, i poezije, a Svetislav Basara kaže da su tu „svi Sergejovi kvaliteti sa ekrana i pozornice i lavina sumanute, ludačke energije“.

Stiče se utisak da se Sergej, ipak, najviše ponosi pesmama, a evo i zašto:

‒ Poezija je najveći mogući nivo umetnosti, poezija služi da se izgovori nešto što se ne može izgovoriti… Knjiga ima 13 pesama i ovo više vidim kao knjigu poezije gde su priče usputna stanica.

Pročitajte: Drama na sceni novosadskog pozorišta - Sergeju Trifunoviću pozlilo, hitno prebačen u bolnicu

Boško Karanović

 

U biografiji, koja se nalazi u knjizi, napisao je „ne brinite, neću postati pisac“, ali znamo da se kod Sergeja nikad ništa ne može tvrditi. Budući da je „Stovarište“ pisao tri godine, nada se da dugo neće imati toliko vremena, jer će kao glumac biti prebukiran poslom, ali će nastaviti da piše crtice. Uostalom, kako da ne piše kad sam kaže „da ga je knjiga izlečila i da nikad lepši nije bio“. Gluma ga, već u decembru, vodi u Saudijsku Arabiju, gde će snimati film sa Benom Kingslijem.

Roditelji Sergeja i Branislava Trifunovića velika podrška sinovima 

Prepričava se kao anegdota da je Sergej prvu posvetu na knjizi napisao sebi, a glasila je: „Svom dragom Sergeju zahvaljujem na…“ Ona prava posveta, koja je odštampana na prvoj strani knjige, izgleda ovako:

„Mojoj majci, koja mi je podarila ljubav i strast prema životu. Mome ocu, koji mi je podario ljubav i strast prema umetnosti. Mome bratu, koji me uči da ne sagorim u ljubavi i strasti.“

Naravno, svi oni su bili na promociji, a Branislav je došao sa devojkom Tihanom Lazović. Sergejova majka Boba, koja takođe piše, naročito poeziju, otkrila je da „Stovarište“ još nije pročitala, ali da čeka da od sina dobije svoj primerak. 

Pročitajte: Ludeo je za njom - Posle 17 godina Marija Karan je na ulicama Beograda ponovo srela njega

Boško Karanović

 

 

Komentari (1)

Loading
Velimir 10:48 23.11.2021
Odgovori

Ipak je Sergej dobra duša. Pogledajte kako su samo razdragani i iskreni a dete ga ne pušta. Jedva čekamo da uživamo u svemu što radiš!!!

hellomagazin.rs hellomagazin