Ivan Bosiljčić za HELLO!: Iščezla je sva moja namera da budem strog prema ćerki

Ivan Bosiljčić za HELLO!: Iščezla je sva moja namera da budem strog prema ćerki

Autor: | 02/10/2021

0

Ivan Bosiljčić za HELLO! o uspesima u Rusiji, novim poslovnim izazovima, ćerki Nini i tajnama srećnog braka 

Nekoliko dana pre nego što je doputovao u Beograd kako bi u “Kombank dvorani” održao “Naše veče”, jedno u nizu onih koje će imati do kraja godine, Ivan Bosiljčić bio je udaljen nekoliko hiljada kilometara od Srbije.

- Trenutno se nalazim na Kavkazu, u Dagestanu, na snimanju televizijskog serijala “Ruska žena”. Radnja se dešava u Damasku 2015, kada počinje da se razbuktava rat u Siriji, a priča prati borbu bračnog para kojem teroristi kidnapuju sina - otkrio nam je Ivan koji je, iako je bio okupiran poslom, odvojio vreme za onlajn intervju.

Pročitajte: Sa osmehom na licu - Jelena Tomašević ponosno saopštila porodične novosti

Petar Đorđević

 

Sa omiljenim srpskim glumcem, koji ove godine proslavlja deset godina skladnog braka s Jelenom Tomašević, pričali smo o ljubavi, porodici, uspesima u Rusiji, ali i poeziji s kojom je proputovao svet. Za početak smo ga zamolili da s nama podeli utiske iz Dagestana.

Mnogi od nas bi tu rusku republiku malo teže našli na globusu, a vi imate privilegiju da radeći posao koji volite proputujete svet, obiđete gradove koje verovatno ne biste posetili kao turista.

– Da, to je stvarno privilegija mog posla. Mada, imao sam veliku želju da posetim Gruziju, Jermeniju i uopšte oblast Kavkaza. U Dagestanu snimamo u Derbentu, najjužnijem ruskom gradu. To ime nosi već 2000 godina, a postoji skoro 5000 godina. Derbent je jedan od najstarijih živih gradova na planeti. Kao značajan centar na “Putu svile” okupljao je mnoge trgovačke porodice koje su se doseljavale i ostajale na obali Kaspijskog mora. Danas u gradu postoji 36 nacionalnosti i svaka od njih čuva svoj jezik i običaje. Deca u školama uče iz knjiga štampanih na svom jeziku. Derbent podseća na Maroko ili Tunis, a meni je na momenat zaličio na Sarajevo, na ulicama možete videti i džamiju i sinagogu, pravoslavnu i jermensku crkvu... Takva je i atmosfera u gradu. Uvek se ozarim kad vidim različite ljude koji žive u jedinstvu.

Ivan Bosiljčić za HELLO! - Ne prija mi dugo razdvajanje od supruge i ćerke 

Jelena je prilikom jednog televizijskog gostovanja otkrila da u Rusiji uskoro izlazi serija “Kazanova”, u kojoj igrate glavnu ulogu. Da li će i gledaoci u Srbiji biti u prilici da vas vide u ulozi najpoznatijeg svetskog zavodnika?

– Nedavno sam u Moskvi, na zatvorenoj projekciji za saradnike, pogledao celu seriju. Rekao bih da smo napravili nešto zanimljivo. Filmski svet režisera Antoana i Ilije Čižikova je osveženje na ruskoj kinematografskoj sceni, oni velikom brzinom umeju da zaokrenu žanr filma od trilera do komedije i nazad do melodrame. Takođe, izbor ruskih glumaca u ovoj seriji već izaziva veliko interesovanje tamošnje javnosti. Dao sam svoj maksimum da se zaigram s njima i sigurno je da ću osam meseci svakodnevnog snimanja u Sankt Peterburgu zauvek pamtiti. Voleo bih da i naša publika vidi ovu seriju.

Pročitajte: Sa osmehom na licu - Jelena Tomašević ponosno saopštila porodične novosti

Petar Đorđević

 

Koliko vas poznaje ruska publika?

– Ne mnogo, jer su kvalitet i broj ruskih glumaca izuzetno veliki i svi snimaju petostruko više od mene. Obazriv sam na temu količine posla, u Rusiji radim s vremena na vreme jer mi ne prija dugo razdvajanje od supruge i ćerke.

Milan Marić nam je pričao da je u vreme kad je snimao “Dovlatova” dolazio u Beograd samo da odigra predstavu i vraćao se u Rusiju, čak je izračunao i koliko puta je u toku meseca leteo avionom. Kako se vi snalazite sa odlascima-dolascima?

– Pre par godina i ja sam isprobao isti sistem, baš sam se sretao s Milanom na aerodromu. Više puta sam leteo zajedno s Milošem Bikovićem i Milenom Radulović. Iako zvuči zabavno, letenje je često iscrpljujuće, tako da sam rešio da velike projekte radim u letnjem periodu kada se kod nas završi pozorišna sezona. U to doba godine nema škole, pa Nina i Jelena mogu sa mnom da pođu na put. To su najbolje kombinacije.

Kako je nastalo “Naše veče”, s kojom idejom?

– “Naše veče”, kao i prethodne autorske večeri koje izvodim duže od deceniju, nastalo je iz moje potrebe da govorim poeziju domaćih i svetskih pesnika. Kao gimnazijalac sam se spremao za studije književnosti, svoju ljubav prema stvaralaštvu velikih pesnika tada sam gajio govoreći stihove na recitatorskim takmičenjima. Na jednom od nastupa, kao sedamnaestogodišnjak, upoznao sam mladog, izvanrednog recitatora Rašu Bukvića, s kojim sam postao prijatelj i kolega jer smo iste godine upisali glumu. Raša je postigao neverovatne uspehe od Francuske do Holivuda i na veliku radost branše i publike, vratio se privremeno u Beograd.

Pročitajte: Ljudi nemaju pojma šta se krije iza mojih odlazaka od kuće! Ivan Bosiljčić konačno otkrio detalje odnosa sa Jelenom

Petar Đorđević

 

Kada ste pripremali repertoar, da li ste konsultovali suprugu? Postoji li pesma koja je njoj namenjena?

– Jelena redovno dolazi na “Naše veče” i uvek se raduje autentičnosti momenta. Možete nju pitati šta je izabrala da bude “njeno” iz ovog programa. Mada, ona već zna da se “Ponosna pesma” Milana Rakića uvek nekako odnosi na nju.

Vaša izjava: “Za sada se svako drži svoje scene, a to je i zbog toga što uživamo da iz publike gledamo jedno drugo”, jedna je od najromantičnijih rečenica koje sam pročitala u nekom intervjuu. Da li ste po prirodi romantičar ili je to nešto što dođe s godinama i spoznajom da ste pronašli “srodnu dušu”?

– Gde ima osećanja ima i romantike. Ona ne mora uvek da bude sladunjava, osmomartovska. Romantičan je svako ko sluša, oseća i mašta. Mislim da to nema veze s godinama, niti s vremenom u kome živimo.

Supruga i vi ste ove godine proslavili jubilej vredan čestitanja, deset godina skladnog braka. U vreme kada je sve “instant”, koji je recept za opstanak na duže staze?

Pročitajte: Zavirite na proslavu 10 godina braka Jelene Tomašević i Ivana Bosiljčića

Miloš Nadaždin

 

– Svaki brak je univerzum za sebe, ne usuđujem se da dajem savete na tu temu. Jedino što mogu da priložim jeste primer kako živim i način života od kog ne odustajem. Za čestitke hvala, i ja želim da čestitam svakome čije ljubavi i prijateljstva opstaju u ovom vremenu.

Pri pogledu na fotografije na kojima razneženo gledate ćerku, teško je poverovati u tačnost rečenice: “Ja sam pomalo strog otac, malo sam “opasniji” od Jelene.”

– Iščezla je sva moja namera da budem strog prema ćerki. Jelena i ja našoj Nini dajemo ljubavi koliko god umemo, neprestano. Život će je naučiti ostalo i nesumnjivo će biti strog. A ona će ga i takvog voleti i podneti ako je mi budemo naučili ljubavi.

Da li vas nakon beogradskog koncerta čeka neki novi poslovni put?

– Ne, češće ćemo se viđati u Beogradu. Sa završetkom leta završavaju se i moje obaveze u inostranstvu, ja sam sezonski radnik. (smeh)

Hello!

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading
HELLO! hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti