Vraća se na scenu: Sećate li se Nemeša iz Velikog brata, sad je još bolji frajer (foto)

Vraća se na scenu: Sećate li se Nemeša iz Velikog brata, sad je još bolji frajer (foto)

Autor: | 09/09/2021

0

Nemeš – „Veliki brat“ daleka je prošlost, stižu „Stare priče“

Publika širom regiona prvo ga je upoznala na potpuno drugačiji način, a sada je spreman da prikaže svoju umetničku stranu, koja oduvek čini sastavni deo njegove ličnosti.

Youtube printscreen

 

Albumom „Stare priče“ Nikola Nemešević Nemeš na scenu stiže kao kantautor koji romantičnim i zrelim tekstovima, uz vrhunsku produkciju, donosi muzičko delo koje je kao takvo moglo biti snimljeno 1986, 1998. i 2005, ali i 2021. godine, što ga već čini univerzalnim, te pretenduje da postane prihvaćeno u publici koja je na našim prostorima odrastala krajem 20. i početkom 21. veka.

Pročitajte: Nikola Nemešević Nemeš napustio "Ples sa zvezdama"

Promo

 

‒ Najstariju pesmu napisao sam 2008. godine („Ti bi da se duriš“), a najnoviju prošlog proleća („Ostoja“). Ostale negde u godinama između, i kada bi bile poređane hronološki, meni bliski ljudi tačno bi mogli da prepoznaju kad se šta dešavalo, pošto su sve pesme moje stare, a istinite priče. U nekim momentima sam mislio da sam određene pesme prerastao i da ih neću ni snimiti, ali sam shvatio da imam ogromnu potrebu da ih sve izbacim iz sistema da bih mogao da nastavim da pišem, a i da živim. Godinama sam odbijao da bilo šta od ovih meni bitnih pesama snimim, sve dok se kosmos nije nacentrirao tako da sve bude snimljeno onako kako sam zamislio ‒ bez kompromisa. Ovo je album koji muzički nije aktuelan, ovako je mogao da bude snimljen i 1986, i 1998, i 2005. godine, jer ne volim muziku koja ima odrednice i pečat onoga što je u tom trenutku moderno. Sve u svemu, album je jedan emotivni tobogan, na trenutke intiman i sofisticiran, a ponekad sirov ‒ kaže Nemeš.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti