Zgrabila je život obema rukama i ostvarila veliki san: Nataša Kovačević na tronu, rasplakaće vas (video)

Zgrabila je život obema rukama i ostvarila veliki san: Nataša Kovačević na tronu, rasplakaće vas (video)

Autor: | 13/08/2021

0

Košarkašica Nataša Kovačević (27) oduvek je bila poznata po svom vedrom duhu i širokom osmehu. Vest da je u stravičnoj nesreći 2013. godine izgubila nogu, koja joj je amputirana u Mađarskoj, šokirala je javnost, a njoj zauvek promenila stvarnost. Nataša je tada imala samo 19 godina i ceo život pred sobom.

Ipak, svesna da je živa, odlučila je da se podvrgne još jednoj operaciji na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, gde se noga pripremala za protezu.

‒ Bilo je potrebno da mi se noga oblikuje za protezu. Reč je o kratkoj operaciji estetske prirode, tako da sam bila opuštena. Desila se nesreća koju moram da prihvatim i nastavim dalje. Sećam se svakog detalja, od udesa, preko prevrtanja, do izlaska iz autobusa. Nemam traumu od celog događaja. Košarka će mi, naravno, mnogo nedostajati, ali prihvatila sam to što se dogodilo i sada samo razmišljam o budućnosti ‒ rekla je posle zahvata ova hrabra devojka, koja je život zgrabila obema rukama.

Pročitajte: Ovako danas izgleda košarkašica Nataša Kovačević koja je u saobraćajnoj nesreći ostala bez noge

Košarkašica Nataša Kovačević broji dane do velikog događaja 

Koliko je hrabra, puna života i voljna da pomogne svima koji vode životnu bitku pokazaće 7. septembra, kada je zakazana premijera filma o njenom životu pod nazivom „Skok“. Od 8. septembra ovo dokumentarno ostvarenje reditelja Ivice Vidanovića i scenariste Aleksandra Miletića naći će se u bioskopima širom Srbije.

Natašin povratak na košarkaški teren, koji je malo ko mogao da zamisli posle saobraćajne nesreće koja se dogodila 2013. godine, mnoge je ohrabrio i pokazao da se jakom voljom i upornošću uvek može krenuti dalje. Njenu neverovatnu vedrinu i energiju zabeležio je autorski tim i pretočio u film „Skok“, koji je omaž Natašinoj borbi i svima onima koji su joj pomogli da u 19. godini ostane uspravna posle gubitka noge i napravi podvig kakav nije zabeležen u istoriji sporta.

Pročitajte: Košarkašica Nataša Kovačević - Slatko kajanje u carstvu čokolade

‒ Premijera je bila zakazana pre više od godinu i po dana. Nažalost, zbog pandemije svima nam je život na neki način stao. Svaka situacija, ma koliko bila loša, ima svoje pozitivne strane tako da smo taj period iskoristili za nadogradnju i usavršavanje našeg projekta, na kojem pažljivo radimo od 2015. godine. Jedva čekam premijeru filma i iskreno verujem da će se cela priča dopasti ljudima i dati im dodatnu motivaciju da prevaziđu neke lične izazove ‒ ističe mlada sportistkinja, koja je 11. novembra 2015. godine ispisala istoriju sporta kada je postala prvi profesionalni košarkaški igrač sa sportskom protezom.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti