Poslednje zbogom: Novica Zdravković izgubio bitku sa opakom bolešću

Poslednje zbogom: Novica Zdravković izgubio bitku sa opakom bolešću

Autor: | 17/06/2021

0

Posle duge i teške bolesti preminuo Novica Zdravković ‒ vest koja je rastužila domaću javnost. Brat poznatog pevača Tome Zdravkovića preminuo je u 74. godini u KBC „Zvezdara“.

Novica je skoro dve decenije vodio bitku sa opakom bolešću ‒ kancerom bešike. Kako navode „Novosti“, pevač je pre tri i po godine saznao da je bolest uzela maha. Nalazi su pokazali da je tumor zloćudan, zbog čega se povukao iz javnog života i život predao u ruke lekara, kojima je, kako je tada govorio, neizmerno verovao. Najveća podrška Novici bila je supruga Jelena, sa kojom je imao ćerku Katarinu i sina Dušana, a kojoj je njegov brat Toma posvetio pesmu.

Pročitajte: Dvadeset devet godina bez Tome Zdravkovića - Porodica i prijatelji okupili se da muzičkoj legendi odaju počast

Novica Zdravković rođen je u Leskovcu 21. jula. 1947. godine. Dugo je stvarao u senci svoga brata Tome Zdravkovića za koga je, po sopstvenom tvrđenju, napisao jedan od hitova, pesmu „Umoran sam od života“.

Njegova dva poslednja albuma su „Kralj splavova“ i „Ambis mog života“. Najveći solistički koncert održao je 21. decembra 2005. godine na Beogradskom sajmu. Hit po kome će biti upamćen je numera „Splavovi“.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti