Bili su dečaci koji su jurili za magijom sedme umetnosti: Gde su i šta rade Čarli, Piter i Kosta iz filma „Tri karte za karte za Holivud"?

Bili su dečaci koji su jurili za magijom sedme umetnosti: Gde su i šta rade Čarli, Piter i Kosta iz filma „Tri karte za karte za Holivud"?

Autor: | 15/05/2021

0

Film „Tri karte za karte za Holivud" - gde su omiljeni glumci skoro tri decenije kasnije?

Prošlo je dvadeset osam godina od kada je Božidar Nikolić snimio film “Tri karte za Holivud”, priču o trojici dečaka koji opčinjeni magijom “sedme umetnosti” odlučuju da iz svoje varošice, fokusirane na lične razmirice, pobegnu u “beli svet”.

Glavne uloge igrali su Branislav Lečić, Bogdan Diklić, Ljubiša Samardžić, Dragan Nikolić, Neda Arnerić, Bata Živojinović, Vesna Čipčić i mnogi drugi priznati glumci. Ipak, posebne simpatije publike osvojili su dečaci kojima su uloge Čarija, Pitera i Koste bile vatreno krštenje pred kamerama. Mada su im predviđali blistave filmske karijere nijedan od njih nije krenuo glumačkim putem.

Pročitajte: Bio je sramežljiv, navijao je za Zvedu i stalno ponavljao jednu rečenicu na srpskom - Kako je Bota Nikolić otkrio Breda Pita

Arhiv Jugoslovenske kinoteke

 

Zen David Bojić, koji je tumačio Čarlija, siroče, od svoje šeste godine pohađao je časove glume kod Bate Miladinovića i Živka Prokića. Kada je imao devet godina, u školu je došla ekipa iz Centar filma, u potrazi za dečakom koji bi igrao taj lik. Prošao je audiciju i dobio ulogu. Nakon uspešnog debija, počele su da pristižu glumačke ponude sa raznih strana. Nekoliko meseci uživao je u popularnosti, a onda je svemu došao kraj. Sa porodicom se 1993. godine preselio u Prag, gde i danas živi. U tom gradu nedavno ga je pronašla ekipa portala nova.rs, sa kojom je podelio malo poznate podatke iz svoje biografije.

Printscreen

 

Mesec dana provedenih na snimanju, priznao je, nikada neće zaboraviti.

- Svi glumci su, nas decu, pazili i mazili. Ja lično najviše sam se sprijateljio sa Ljubišom Samardžićem, koji je nama trojici bio kao otac. Bili su tu i Leka i Bogdan Diklić, veoma zabavni i veseli ljudi, koji su uvek znali da se zaustave i pitaju – šta ima, kako smo, da li nešto treba.

Za ulogu Čarlija, kaže, nije dobio bog zna kakve pare.

- Mislim da je honorar bio oko 300 maraka, a i to su mi roditelji uzeli i stavili u banku, na “štednju”. Da me ne bi kvarile pare, naravno. (smeh)

Pročitajte: Božidar Nikolić preminuo od posledica korone, ćerke Jovana Mišković i Maša Karić neutešne

Facebook

 

Zen David Bojić je završio geopolitiku na Karlovom univerzitetu. Oprobao se u raznim profesijama; kao konobar, menadžer restorana, stjuard u aviokompaniji, turistički vodič, televizijski producent... Danas vodi restoran u centru Praga, ali i izdaje apartmane koje je izgradio u Dalmaciji.

- Nisam se još oženio jer izbegavam probleme u životu - našalio se na kraju intervjua i uputio veliki pozdrav drugarima iz filma, sa kojima je odavno izgubio kontakt.

Printscreen

 

Piter, dečak koji sa roditeljima dolazi iz Amerike, je Miloš Kodemo, Beograđanin, rođen u junu 1978. godine. Posle filma “Tri karte za Holivud”, pojavio se u još nekoliko ostvarenja, među kojima su i serije “Kralj dinastije Obrenović” i “Gore-dole”. Glumu je batalio 1997. godine, ali je ostao u sferi filmske umetnosti. Studirao je Fakultet Dramskih umetnosti i nastavio da radi kao direktor fotografije, snimatelj i fotograf. Danas je jedan od najcenjenijih u svojoj branši, a kao vrsnog profesionalca često ga angažujju i strane produkcije.

Film „Tri karte za karte za Holivud" - Trojica dečaka opčinjena magijom sedme umetnosti

Boško Karanović

 
 

Od filma, priznao je u jednom intervjuu, nije mogao da pobegne. Majka, Mila Kodemo, često ga je vodila na snimanja koja je pratila kao novinar.

- Prohodao sam na Pulskom festivalu, bukvalno - otkrio je.

- Odrastanje na filmskim setovima donelo mi je ljubav prema filmu i brojna poznanstva. Tako je i došlo do moje uloge u filmu “Tri karte za Holivud”. Boža Nikolić je pitao Milu da li bih glumio, ona mene, a ja pristao. Koji klinac sa 14 godina bi odbio da igra u nekom filmu, i to tokom letnjeg raspusta? Dva meseca sam proveo u Banji Vrujci sa našim najvećim glumcima. Već tada sam znao da se neću baviti glumom, sve vreme sam provodio oko kamere i Bože.

Impozantna je lista projekata gde je Miloš potpisan kao direktor fotografije: “Dara iz Jasenovca”, “Državni službenik”, “Ubice mog oca”, “Zaspanka za vojnike”, “Igra u tami”... U međuvremenu, uplovio je i u rediteljske vode. Trenutno je angažovan na snimanju serije “Pevačica”, rađene prema ideji i scenariju Predraga Antonijevića i Nataše Drakulić.

Pročitajte: Biljana Čekić - Devojčica koja je rasplakala Srbiju

Printscreen

 

O Danilu Nikoliću, koji je tumačio Kostu, sina Gavrila i Ruže Milentijević, koje su igrali Branislav Lečić i Vesna Stanojević, najmanje je dostupnih podataka. Glavna uloga koju mu je poverio Božidar Nikolić, Danilu je ujedno bila prva i poslednja. Nakon završenog školovanja pokrenuo je sopstveni biznis. Oženjen je i otac dvoje dece.

Facebook

 

 

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović hellomagazin