Odlazak Srbina koji je otkrio Breda Pita: Reditelj Božidar Nikolić preminuo od posledica korone, ćerke Jovana Mišković i Maša Karić neutešne

Odlazak Srbina koji je otkrio Breda Pita: Reditelj Božidar Nikolić preminuo od posledica korone, ćerke Jovana Mišković i Maša Karić neutešne

Autor: | 13/05/2021

0

Preminuo Božidar Nikolić - Dela koja nam je ostavio ispisala su istoriju...

Čuveni srpski sineasta Božidar Nikolić napustio nas je danas u 79. godini. Kako saznajemo, proslavljeni reditelj, direktor fotografije i snimatelj preminuo je od posledica virusa korona, koji je prošle godine preležao.

Učestvovao je u stvaranju kultnih ostvarenja domaće kinematografije. Pomenimo tek „Maratonce“, „Ko to tamo peva“, „Život je lep“, „Dečka koji obećava“, i još sedamdesetak naslova. Poznato je da je upravo on otkrio danas veliku holivudsku zvezdu Breda Pita. Reč je o filmu „Tamna strana Sunca“. Naime, Nikolić je 1988. godine na kastingu u studiju „MGM“ među četiristo mladih nada izabrao tada nepoznatog Pita.

Pročitajte: Svet u šoku - Bred Pit u invalidskim kolicima napustio bolnicu (foto)

Privatna Arhiva

 

Režirao je „Balkanskog špijuna“ i „Tri karte za Holivud“ i dobio bezbroj nagrada, između ostalih tri „Arene“ u Puli za kameru i režiju. Njegove ćerke su popularna pevačica Jovana Nikolić-Mišković i Maša Karić, supruga Bojana Karića.

Preminuo Božidar Nikolić - Ćerke Jovana i Maša neme od bola

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti