Aleksa Balašević rasplakao region: “Tata, čisto da te podsetim na tvoj rođendan...”

Aleksa Balašević rasplakao region: “Tata, čisto da te podsetim na tvoj rođendan...”

Autor: | 11/05/2021

1

Đorđe Balašević danas bi slavio 68. rođendan. Mali beli zec, mandarine i neki novi klinci reči su koje se najviše čuju širom regiona, u čast praznika svih ljudi dobre volje – 11. maja kada je došao na svet. Napustio nas je pre nepuna tri meseca, ali – samo fizički. Delo koje je stvorio veće je od večnosti.

Društvene mreže danas su obojene Đoletovim stihovima, a emotivnu poruku legendarnom kantautoru uputio je i sin Aleksa.

Pročitajte: Olivera Balašević - Prvi rođendan bez Đoleta (foto)

ATA Images

 

„Kao što si rekao, život počne sa jednom svećom na torti, a završi sa jednom svećom bez torte. Život je ona crta između nekih nama bitnih brojeva i datuma, a večnost su one tri tačkice koje malo ko dopiše... Između ostalog ti si ih dopisao, odavno. Čisto da te podsetim na tvoj rođendan“, napisao je Aleksa pored fotografije sa ocem na kojoj mu pruža poklon.

Pročitajte: Ne tuguje to Ona... - Olivera Balašević skinula crninu i novom odevnom kombinacijom poslala snažnu poruku (foto)

Instagram

 

Tuga ne jenjava. Uz njegove pesme, knjige i šale mnogi su odrastali, voleli se, rastajali, verovali, nadali se... Nema grada u bivšoj Jugoslaviji u kome Đorđu Balaševiću nije odata počast, a tih dana trgovi su bili puni plišanih igračaka, cveća i sveća. Novi Sad bio je najtužniji.

Na večni počinak ispratili su ga samo porodica i tamburaši, kako je i želeo. Kasnije je grob premešten nešto dalje, u senku četinara. Na belom mermernom srcu uklesano je njegovo ime, dva datuma između kojih je ona crtica što čini život, a pored su stihovi: “Bez crne bela ne bi vredela”.

Komentari (1)

Loading
Matori 23:10 12.05.2021
Odgovori

Djoleta MORAMO pustiti da u miru ode. Zaista verujem da je na nekom boljem, lepsem, mirnijem mestu - negde gde ce njegov duh zaista imati smisao koji zasluzuje. Dosta je bilo trvenja, preganjanja, nadgornjavanja ovde... Razumem apsolutno manir porodice - da nema "tugovanja" jer tamo gde je otisao cemo se svi sresti, osvesceni istinom. Ostavio je mnogo "poruka" svima nama, pa ko razume shvatice ih. Pre ili kasnije... Zasluzio je mir, a zaduzio nas neizrecivo - ljubavlju! Intimno, mogu da se nadam da su njegovi najmiliji dobro naucili njegovu poruku i da ce je siriti dalje jer je neprocenjiva...

Snežana Ilić hellomagazin