Velika tuga: Preminuo Feđa Stojanović

Velika tuga: Preminuo Feđa Stojanović

Autor: | 05/05/2021

0

Preminuo Feđa Stojanović, javnost zanemela

Pozorišni, filmski i televizijski glumac Feđa Stojanović preminuo je posle duže bolesti u 74. godini u Beogradu. Krajem 2020. imao je ozbiljnu operaciju, u bolnici je proveo nekoliko dana, da bi potom bio pušten na kućno lečenje. Čuveni umetnik dobro se osećao posle intervencije i nije bilo nikakvih komplikacija, bez obzira na to što je operacija bila teška i rizična, i što je obavljena u jeku pandemije.

Pročitajte: Feđa Stojanović o poslednjim danima Nede Arnerić - Pila je lekove, njen život bio je ogromna depresija

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TV Novele (@tv_novelesrbija)


 

 

 

Feđa Stojanović je pre četiri godine izgubio sina Uroša, koji je preminuo iznenada u 44. godini u Americi. 

- Užasno mi je teško i osećam se strašno što baš ništa u životu nije hteo da me posluša. Možda sam ja previše pristajao na kompromise u životu, ali on nije. Tu je možda i pokleknuo. Mnogo je verovao ljudima, pogotovo onima iz svoje branše. I mislim da je tu pogrešio - prićao je glumac o svom sinu i dodao: 

- Bio je ekscentrična osoba, takav je rođen i sve što sam bolovao zbog njega, bolovao sam dok je bio sasvim mali jer sam shvatio da je on takav i da ništa ne pomaže. Imam utisak da mu je moj razvod od njegove majke veoma teško pao i da se sa time nije pomirio do kraja života.

Pročitajte: Potresna ispovest Feđe Stojanovića o smrti sina Uroša - Ni u najgorim snovima nisam mogao da zamislim da će se ovo desiti


 

Feđa Stojanović diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1973. godine u klasi profesora Milenka Maričića. Bio je stalni član Ateljea 212. Radio je i kao profesor na Katedri za glumu na Akademiji umetnosti BK Univerziteta.

Odigrao je veliki broj uloga u Ateljeu 212, Zvezdara teatru, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Teatru Madlenianum, Malom pozorištu „Duško Radović“, pozorištu „Boško Buha“, kao i u mnogobrojnim televizijskim serijama i filmovima.

Feđa Stojanović dobitnik je priznanja „Strahinja Petrović“, Nagrade „Tanhofer“ i Povelje za izuzetnu ulogu na Filmskim susretima u Nišu 2002. godine.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti