Feđa Stojanović o Nedi i njenim poslednjim danima: Pila je lekove, njen život je bio ogromna depresija

Feđa Stojanović o Nedi i njenim poslednjim danima: Pila je lekove, njen život je bio ogromna depresija

11/01/2020

0

Feđa Stojanović o Nedi Arnerić priča sa puno tuge i bola, otkrivajući da se glumica borila sa teškom depresijom

Vest da je naša proslavljena glumica Neda Arnerić (67) juče pronađena mrtva u svom stanu potresla je javnost.

Nedino beživotno telo pronašao je njen brat, koji je satima pokušavao da je dobije telefonom. Kako mu to nije polazilo za rukom, mora je da pozove bravara da otvore zaključana vrata Nedinog stana.

Predrag Arnerić zatekao je glumicu preminulu na stolici za trpezarijskim stolom. Hitna pomoć mogla je samo da konstatuje smrt.

Njen kolega i pre svega veliki prijatelj, glumac Feđa Stojanović, teškog srca za "Blic" govorio je o Nedinim poslednjim danima života.

foto: Luka Šarac

Feđa je pre svega delio je scenu sa preminulom Nedom. U trenucima dok nisu igrali na daskama koje život znače, vodili su prijateljske razgovore u kojima mu je Neda često govorila kako se bori sa opakom bolešću.

Feđa Stojanović o Nedi - Njen život je bio ogromna depresija

Glumica prema njegovim rečima nije uspela da dobije bitku sa depresijom.

- Igrali smo dosta tokom njene karijere, poslednjih godina radili smo predstavu "Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo". To je izutetno volela. Za sve ove godine prolazila je kroz neverovatne faze. U zadnjih nekoliko godina najviše ju je pogodila prvo bolest supruga, a onda njegova smrt. Iskreno rečeno, dolazila je do ređe dobrih raspoloženje, često je bila u depresijama. Pokušala je da se ubije, pre nekoliko godina, što je bio uzrok tog njenog stanja - započinje priču glumac.

Feđa Stojanović skrhan tugom i bolom: Ni u najgorim snovima nisam mogao da verujem da će se ovo desiti

Feđa dodaje da misli da je smrt posledica lekova koje je uzimala.

- Ne znam kako je umrla, da li je pokušala da sebi oduzme život ili je priorodna smrt. Njen život je bio ogromna depresija. Često mi je pričala kako je pod lekovima, da ide kod psihijatra. Možda je njena smrt upravo posledica svih tih lekova koje je uzimala. Depresija je zlo u njenom životu. U njenoj glavi se svašta izmešalo. Imala je takav život, a najveći problem je bio taj što je preskočila mnoge faze u svom životu. Nije imala detinjstvo. Kao devojka nije izlazila već je mnogo snimala i radila, te na čovek to ostavi mnoge posledice, što je i sama znala da kaže - izjavio je Stojanović.

Poslednji put su se čuli telefonom dok je Neda bila u Austriji

Poslednji put su zajedno igrali predstavu, nakon toga je Neda žurila da se spremi za put. Radovala se odlasku u Indiju, o čemu je prvi put ekskluzivno pričala za magazin "Hello!", gde je otišla kako bi uz pomoć meditacije i joge uspela da se reši depresije.

- Pre mesec dana smo gostovali, video sam da se potpuno oporavila. Nije baš bila stara Neda, ali se videlo da sve ide na bolje. Rekla mi je da to zato što je išla u Indiju na proputovanje sa joginima gde je provela mesec i po dana. Posle toga je otišla u Austriju na skijanje, jer tamo ima neki manji stančić - priseća se Feđa i dodaje:

- Čuli smo se i pitam je kako si? Tada mi je rekla: "Nije onako kako sam očekivala, ali sam se oporavila, tu su mi prijatelji, te ne mogu da pričam. Čućemo se..." Nikada se posle toga nismo čuli...

hellomagazin.rs/Stana Luković ATA Images, Luka Šarac